A Flickr beindítja online képszerkesztés modulját

2007. december 08.
2.5451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Flickr az online fotószerkesztésben jelentős tapasztalattal rendelkező Picnik segítségével újabb, hasznos szolgáltatást: online képszerkesztést kínál a felhasználóinak.

Ha korábban nem szerettünk vesződni a képszerkesztéssel, vagy az idő szűke miatt sietve feltöltött fotográfiánkat szeretnénk egy kicsit kozmetikázni, például eltüntetni a piros szemeket, vagy kipróbálni egy újabb képkivágást, most ez pofonegyszerűvé válik: csak rá kell kattintanunk az "edit photo" gombra és máris kezdhetjük a munkát. A funkció nagyrészt a Picnik-nek köszönhető, amely jelentős tapasztalatokkal rendelkezik az online fotószerkesztés terén.

A Flickr hivatalos bejelentése szerint, a Picnik által fejlesztett alkalmazás bemutatóján tudták, hogy hatalmas potenciál rejlik az online képszerkesztésben, és ahelyett, hogy nekiláttak volna saját alkalmazást fejleszteni, sokkal jobb ötletnek tűnt a két cég közötti partnerkapcsolat.

A Picnik/Flickr együttműködés hasonló a már ismert harmadik féltől származó szolgáltatásokhoz: a Flickr által biztosított API-ra épül. Ha a felhasználó használni szeretné az új funkciót, előbb engedélyeznie kell a Picnik-nek a felvételekhez való hozzáférést. Ez néhány kattintást igényel csupán, és gyakorlatilag a Picnik-et telepítjük Flickr fiókunkban, persze anélkül, hogy le kelljen töltenünk a telepítő csomagot. Jó kísérletezgetést!
1 hozzászólás

Vendég

6 éve, 4 hónapja és 5 napja

cfctrh

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljagery1113 profiljaM.O.R.P.H. profiljaWickedSick profiljaManiac profiljamarco profilja