A DivX megveszi a H.264-et fejlesztő MainConceptet

2007. november 15.
1.6801
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A DivX képviselői bejelentették, hogy felvásárolják a H.264 kódolási eljárás jogait birtokló MainConcept szoftverfejlesztőt.

Az amerikai kodekspecialista termékpalettáján hamarosan megjelenik a H.264 videótömörítési megoldás is, ugyanis 22 millió dollárért megveszik a németországi MainConeptet. A felek ugyan egyelőre 22 millió dollárban állapodtak meg, azonban a vételár további hatmillió dollárral nőhet, ha a német szoftvercég jó eredményeket produkál a 2008-as pénzügyi esztendőben és megvalósítja a kitűzött fejlesztési célokat. A MainConcept 1993-as megalakulása óta audió és videókodekeket fejleszt, ám az igazi hírnevet a H.264 hozta meg a cégnek, amely ma már számtalan területen ismert.

Így például támogatja az eljárást mind a Blu-ray-, mind pedig a HD DVD-tábor, ám alkalmazzák azt a DVB-H mobiltévé, valamint DVB-S2 műholdas nagy felbontású sugárzási szabványoknál is. Nem kis dolog azonban, hogy újabban már egyre több az olyan grafikus csip is, amelyek H.264-es támogatással érkeznek - hogy tehermentesítsék a processzort -, sőt az Adobe is beépíti a technológiát a Flash 9-be.
1 hozzászólás

kpal

8 éve, 10 hónapja és 19 napja

MP3 is szintén híres lett és sikeres.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja