Adathalász-támadás az MKB ellen

2007. augusztus 16.
1.7551
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Internetes adathalász-támadás érte szerdán az MKB-t - közölte a bank.

A közlemény szerint ismeretlen csalók elektronikus levelet küldtek az MKB Bank nevében, aminek segítségével egy hamis, a banki honlapra hasonlító oldalon az ügyfelek internet banking azonosítóit próbálták megszerezni. A támadás nem a banki honlapot, illetve az internetes rendszert érte, közvetlenül az ügyfelektől próbáltak azonosítókat szerezni. A közlemény szerint az az ügyfél, amelyik nem reagált a levélre, azaz a csatolt linken nem adta meg a csalárd levelekben kért azonosítókat, nincs kitéve a veszélynek. A csalárd szerver blokkolását az MKB Bank kezdeményezte.

A bank egyebek mellett azt ajánlja ügyfeleinek, hogy legyenek körültekintőek. Vegyék figyelembe, hogy egyetlen egy pénzintézet, így az MKB Bank Zrt. sem kér ügyfeleitől telefonon vagy e-mailben, bizalmas, személyes, illetve azonosító adatokat, például jelszavakat és PIN kódokat.

Amennyiben az ügyfelek ilyen értelmű telefonhívást, vagy e-mailben megfogalmazott kérést kapnának, azt feltétlenül utasítsák vissza, és ne adjanak meg semmilyen adatot, illetve az ilyen e-maileket töröljék - figyelmeztet az MKB Bank.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja