Adatátviteli sebességrekordot állított fel a Siemens

2006. december 21.
1.7981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Siemens bejelentette, hogy egy laboratóriumon kívüli kísérlet során 107 gigabit/s-os sebességgel továbbított adatokat egy 161 kilométer hosszúságú optikai kábelen.

A tesztelés során kizárólag elektronikai eszközök segítségével továbbították az adatokat, egycsatornás optikai kábelen. Az Amerikában elvégzett kísérletben a Siemensen kívül a szintén német Micram Microelectronic vállalat, az mp3-at annak idején kifejlesztő Fraunhofer Intézet, illetve a holland Eindhoven-i Műszaki Egyetem munkatársai is részt vettek.

Az elért sebesség két és félszerese az eddigi rekordnak, és a másodpercenként elküldött adatmennyiség gyakorlatilag megfelel két teljes DVD lemez tartalmának.

A Siemens szerint a teljesen új elektronikai alapokra helyezett technológia előnye, hogy feleslegessé teszi a továbbított jeleknek több csatornán, alacsonyabb adatsűrűségű jelekre történő szétbontását, mivel kiküszöböli az úgynevezett üvegnyakakat. A cég álláspontja szerint a megoldás különösen hasznos lehet majd a jövőben a 100-gigabites Ethernet hálózati alkalmazások megjelenésekor. Az első a prototípuson alapuló szupergyors adattovábbító hálózati rendszerek piaci megjelenését néhány éven belülre ígéri a Siemens.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljaDav2377 profiljamarco profiljaManiac profilja