Activision: Elbocsátások, két stúdiót bezárnak

2010. február 13.
2.0051
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Éppen a minap tette közzé az Activision-Blizzard az előző negyedéves pénzügyi jelentését, amelyből kiderül, hogy komoly veszteségeket szenvedtek ebben az időszakban.
Advertisement

Talán nem ennek a hatására, de bejelentették a legújabb megszorítási intézkedéseiket, amelyek sajnálatos módon, ismét emberek kirúgásával járnak. A dologban 4 belsős stúdió is érintett, ezek közül kettőnek a nevével már nem is fogunk találkozni többet játékok borítóján. Az áldozatok a Luxoflux és az Underground Development, mindkét csapat több mint 10 éves múltra tekint vissza az iparban, igaz, igazán jelentős alkotást egyikük sem tett le az asztalra. A Luxoflux elsősorban filmadaptációkat gyártott, illetve a True Crime sorozat szülőatyja, míg az Underground Developments nevét a Dave Mirra Freestyle BMX alkotásokból ismerhetjük.

A fenti két csapatot tehát teljesen bezárták, náluk jobban járt a Radical Entertainment (Prototype), ahonnan - névtelen jelentések szerint - körülbelül 90 dolgozót tettek utcára, de legalább a gárda tovább élhet. A negyedik csoportosulás a Neversoft (Tony Hawk játékok, Gun, Guitar Hero játékok), ahonnan szintén tömegesen (egyelőre nem rendelkezünk pontos számokkal) bocsátották el a munkásokat. Az Activision konkrétan nem ismerte el a menesztések, bezárások tényét, csupán annyit közölt, hogy "átrendezzük az erőforrásainkat, hogy jobban megfeleljenek a palettánknak, illetve jobban tudjunk reagálni piaci lehetőségekre".

(A kép a Gunból van kiragadva.)
Advertisement
nincs még hozzászólás

Advertisement
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

M.O.R.P.H. profilja