A csökkenő árak mérséklik a globális chip-eladást

2007. június 15.
1.5751
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Idén a globális chip-eladás csupán 1,8 százalékkal bővül, jóval lassabban a korábban becsült 10 százalék növekedéshez képest, aminek az a kiváltó oka, hogy csökken a termék ára a vezető piacokon - közölte a SIA (Semiconductor Industry Association), amely 1977 óta képviseli az amerikai félvezető-gyártókat.

A 95 amerikai szakvállalatot tömörítő szövetség várakozása szerint az idei globális eladás 252 milliárd dollár lesz. Tavaly világszerte rekord értékben, 248 milliárd dollárért adtak el chipeket, ami 8,9 százalékos növekedés a 2005. évi 227,5 milliárd dollárhoz képest.

A SIA azzal számol, hogy 2010-ben már 306 milliárd dollárért értékesítenek majd félvezetőket. A szervezet szerint idén a személyi számítógépekben használt félvezetők ára 1,6 százalékkal csökken annak ellenére, hogy a PC-k eladása várhatóan 10 százalékkal nő. A DRAM memóriachipek áprilisi átlagára mintegy a harmadával csökkent tavaly decemberhez képest. Az árcsökkenést a világ két vezető chip-gyártója, az Intel és az AMD között tartó árháború okozza, aminek a célja a piaci részesedés növelése.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljatotyak profilja