A Corsair bemutatta új Padlock 2 pendrive-ját

2010. február 21.
2.6221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Elsősorban a kiváló memóriarendszereiről és flash alapú adattárolási megoldásairól ismert Corsair a napokban bejelentette, hogy egy új fejlesztésű pendrive-al bővítette ki a termékkínálatát.

A gyártó legújabb USB-s adattárolója Corsair Padlock 2 típusjelzéssel (CMFPLA8GB gyári modellszám), valamint egyelőre csak egyféle tárolókapacitással fog felbukkanni az üzletek kínálatában. A frissen beharangozott újdonságot strapabíró külső borítással látták el, az adatok biztonságáról pedig a hardveres titkosítás gondoskodik.

A Corsair Padlock 2 adattárolót a számítógépek USB 2.0-ás csatlakozójához tervezték, de természetesen visszafelé kompatibilis a régebbi USB 1.1-es rendszerekkel is. Ahogy azt már a gyári modellszáma is sugallja, a meghajtó 8GB adat tárolására képes, amiket az illetéktelen hozzáféréstől a fent említett, 256bit-es hardveres titkosítás véd. A pendrive külsején a mérnökök numerikus gombokat is kialakítottak, aminek a segítségével a felhasználó megadhatja az általa meghatározott, 4-10 számjegyig terjedő PIN-jét (Personal Identification Number), és az eszközön tárolt adatok csak így válnak hozzáférhetővé.

Az új USB tároló Plug & Play kompatibilis, és persze képes együtt működni a Linux, a Mac OS, valamint a Microsoft Windows operációs rendszerekkel is. A Corsair Padlock 2-re tíz év garanciát vállal a gyártó, és már megtalálható a külföldi üzletek kínálatában 42 euró körüli áron.

A Corsair bemutatta új Padlock 2 pendrive-ját - 2. kép



A Corsair bemutatta új Padlock 2 pendrive-ját - 3. kép

3 hozzászólás

richie8

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

Kicsit a helyi tesco-ban lévő számzáras értékmegőrzőkre hasonlatos, ugyanezzel az elvvel működik az is nyelvnyújtó smiley

válasz erre

skyman

15 éve, 4 hónapja és 25 napja

Hát eldobom az agyamröhögő smiley zárszerkezet meg mindenröhögő smiley mondjuk csinálhatták volna USB 3.0 ásra is

válasz erre

Shade

15 éve, 4 hónapja és 25 napja

Azta, először azthittem valami távirányító. röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaNeo1989 profiljaBotyi profiljaKisember001 profilja