A CD-k harmada kalózmásolat

2005. június 26.
1.7611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Nemzetközi Hanglemezipari Szövetség (IFPI) madridi konferenciáján elhangzottak szerint a világon minden harmadik eladott CD hamisítvány.

Az illegális zenei piac eszerint tavaly mintegy 1,2 miliárd darabos, illetve 4,6 milliárd dolláros forgalmat bonyolított, ami 100 millióval meghaladja az egy évvel korábbit. A konferencián Brazíliát, Kínát és Indiát említették a CD-hamisítás által leginkább fertőzött területekként, de az első tízben benne van a vendéglátó Spanyolország is.

Jörgen Larsen, a Universal Music képviselője szerint a legtöbb helyen nem lépnek fel elég határozottan a hamisítás ellen, míg hogyha mondjuk valaki hamis gyógyszereket kezdene el árulni az utcán azt azonnal letartóztatnák.

A fenti hasonlat azért egy kicsit sántít, hiszen a hamisított CD-k nem károsak az egészségre. Az is igaz, hogy miközben a kiadók a zenészek egzisztenciájának és egyáltalán magának a zenei életnek a védelmezőiként lépnek fel, egyes vélemények szerint a kevésbé fejlettebb piacokon a sokszor irreálisan magas CD-árakkal maguk is hozzájárulnak a kalózkodás terjedéséhez.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja