A Capcom magába olvasztja a K2 Studios-t

2008. március 31.
1.6521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Trendi és megszokott jelenség ez manapság.

Az óriások rendre benyelik a kishalakat. Láttunk ilyen tranzakciókat a Microsoft-nál és az Electronic Arts-nál is, nem egyet, nem kettőt. A célok eltérőek lehetnek, hiszen van aki konkurenciától szeretne ez által megszabadulni, van aki pedig egyszerűen csak a cég értékét kívánja ezzel növelni. A Capcom is rászánta magát az áldásos gyarapodásra, melynek folyományaként felfal egy kis céget, a K2 Studios-t.

Sokaknak keveset mond e név, de ha bekiabáljuk, hogy ők a Tenchu életre hívói, akkor bizonyára beugrik mindenkinek, de ha pont a Valhalla Knights-ról jutnának eszedbe, az sem különösebb probléma. Nos, a Resident Evil, a Street Fighter, az Onimusha, a Lost Planet és még vagy ezer sikercím gyárosa, tulajdonosa be fogja kebelezni a Tenchu fejlesztőit. Állításuk szerint egy 100%-os leányvállalatot faragnak a K2 Studios-ból, melynek termelését hatékonyabbá és gyorsabbá, egyszóval expeditívebbé kívánják majd tenni.

A Capcom üzleti stratégiája tehát nyilvánvaló, nem is titkolják, hogy ezzel a lépéssel a cég értékét szeretnék növelni, magasabbra tornászni. Emellett gondolom a plusz játékokból beáramló tőke sem fog rosszul esni az anyacégnek, vagyis, a Capcom-nak. A cég bővítésének első köre tehát hamarosan bezárul. Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e következő kiszemeltje a japán játékóriásnak és ha igen, akkor ki lesz a szerencsés kiválasztott.

Ha üzletileg is szívesen elmerülnél a fúzió részleteiben, akkor ezt ITT máris megteheted.
4 hozzászólás

Dante576

13 éve, 11 hónapja és 10 napja

Szerintem az első Tenchu nagyon jó volt!De a többi nem tetszett egyáltalán!Én kifejezetten örülök ennek a fordulatnak!

válasz erre

FutuRetrO

13 éve, 11 hónapja és 10 napja

Igen, aggodalmad nem alaptalan, ám ha a K2 Studios-t vesszük alapul, csak jól sülhet el a dolog. Az utóbbi időben nem voltak produktívak és a Tenchu-k is eléggé elcsesződtek. Értük még talán nem kár, de persze ez is nézőpont kérdése.

válasz erre

Vendég

13 éve, 11 hónapja és 10 napja

Én ennek azért nem nagyon tudok örülni. Kicsit olyan ez, mint amikor anno a bevásárlóközpontok megnyitottak, és minden kicsi bolt csődbe ment. Köztük a kedvenc modellboltom is. Úgyhogy én az ilyen bekebelezéseknél mindig kicsit szomorú vagyok inkább...

válasz erre

Dante576

13 éve, 11 hónapja és 10 napja

Ismét egy kisebb cég tűnik el!De ennek örülni kell mert a Capcom az egyik legjobb!!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaspitspaz profilja