A brit internet-szolgáltatók kötelesek kiadni a fájlcserélőket a lemeziparnak

2004. október 18.
1.6801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Huszonnyolc zenei kalózkodással vádolt személy adatainak kiadására kötelezte a londoni legfelsőbb bíróság az internet-szolgáltatókat a brit zenei kiadók testülete számára.

A csütörtökön hozott határozat értelmében az internet-szolgáltatóknak meg kell adniuk a British Phonographic Industrynek (BPI) a 28 legnagyobb fájlcserélő nevét és címét. A BPI megkeresésére született ítélet lehetővé teszi, hogy a szervezet keresetet indítson a 28 személy ellen, akiket szerzői jogilag védett zenei tartalmak illegális terjesztésével vádolnak.

Ezek a fájlcserélők a BPI szerint hétmillió brit internet-felhasználónak, világszerte pedig további millióknak biztosítanak hozzáférést zenei anyagokhoz, gyakorlatilag megrövidítve ezzel zenészek ezreit és a zenészekbe befektetőket.

A több száz zenei kiadót tömörítő brit testület adatai szerint idén júniusban az egy évvel korábbinál háromszázmillióval kevesebb, hétszázmillió zenei fájl volt elérhető a világhálón fájlcserélő hálózatok révén. Szintén a BPI szerint a jogsértő letöltéseket kereső felhasználók száma negyven százalékkal csökkent a tavaly áprilisihoz képest.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 11 napja

[Tiltott felhasználó!]

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profilja