Advertisement

A britek fele WiFi-tolvaj

2007. november 18.
1.7951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Egy friss felmérés szerint a brit lakosságnak valamivel több mint a fele WiFi-tolvaj.
Advertisement

A Sophos biztonságspecialista nemrég tett közzé egy az angolok internetfelhasználási szokásaival foglalkozó tanulmányt, s abból kiderül, hogy a szigetországban élők 54%-a már csatlakozott illetéktelenül, más WiFi-kapcsolatán keresztül a világhálóra. Ezek közül vannak, akik rendszeresen lopják a le nem védett vezeték nélküli hálózatokról az internetet. Egy 2003 óta Nagy-Britanniában érvényben lévő rendelet szerint azonban akár öt év szabadságvesztésre is ítélhetők a WiFi-tolvajok, de minimum 350 ezer forintnyi büntetést szabhatnak ki azokra.

Graham Cluley, a Sophos vezető technológiai tanácsadója elmondta ezzel kapcsolatban, hogy a felhasználók egyáltalán nem tekintik komoly bűncselekménynek az internetlopást, úgy gondolják, hogy ez egy áldozat nélküli kisebb csínytevés, amivel nem károsítanak meg senkit.
Advertisement
3 hozzászólás

kpal

6 éve,

Aki valami bűncselekményre használja azt kellene megbüntetni. Az hogy valaki nem védi a hálózatát az a saját hanyagsága , ha valaki rajta lóg egy nyitott hálón és nem terheli le az nem olyan nagy dolog.

válasz erre

marco

14 éve, 5 hónapja és 7 napja

Hmmm... Bevallom, időnként én is szoktam más wifijét használni, ha szükség van rá nagyon pl utcán... Ha valaki nem védi le a hálózatát, hát mit mondjak, magára vessen... Szerintem megbocsájtható bűn ez. Persze csak akkor, ha nem nonstop lopjuk valaki netjét.

Megjegyzem, szerintem nálunk ez az arány sokkal durvább.

válasz erre

FutuRetrO

14 éve, 5 hónapja és 8 napja

Huhhh, már én is tettem ilyet...
Még jó, hogy kishazánkban nem ilyen szigorúak a büntetések!

válasz erre
Advertisement
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaGrifid profiljaMarduk profilja