A BioShock 2 fejlesztői készítik el a legendás XCOM-sorozat legújabb darabját!

2010. április 14.
1.6581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Aki játékos pályafutását nem tegnap, de nem is tegnap előtt, hanem úgy 15 esztendővel ezelőtt, a 90-es évek közepén kezdte, szinte teljesen biztos, hogy emlékszik az XCOM névre, amely akkoriban (1994-ben debütált az UFO Defense című első rész) egy roppant egyedi, izgalmas, és valljuk be, elképesztően nehéz játéknak bizonyult, még az akkori kor alkotásaihoz képest is.

A bázisépítéssel és komoly fejlesztésekkel felvértezett, a körökre osztott, komoly taktikai harcokkal keverő alkotás ugyanis nem csak egy kiváló témát feszegetett, hanem ezzel az érdekes játékmenettel is kivívta a rajongók tiszteletét, és kapaszkodjunk meg, de úgy tűnik, hogy a sorozat hanyatlása után (az 1997-es és az 1998-as epizód borzalmas volt) ismét visszatér képernyőinkre az XCOM.

Minderről a jogokat már jó ideje birtokló Take Two rántotta le a leplet, akik a játék fejlesztési munkálatait a BioShock 2 fejlesztőcsapatának adták ki, akik a hivatalos közlemény szerint mindent megtesznek majd, hogy méltó utódját készítsék el egy legendának. Kezdjük talán a jó hírrel, a program készül PC-re (de mérgesek is lennénk, ha nem), emellett pedig Xbox 360 konzolokra is. A 2K Marin továbbá szinte egy az egyben meghagyja a klasszikus előd által lefektetett játékmenetet, nem kevés FPS élménnyel gazdagítva azt, tehát azért nem egyértelmű másolásról beszélünk, hanem egy komoly átdolgozásról.

Az egyszerűen csak XCOM nevet viselő program sztorijáról sajnos kevés infónk van, de az már újfent száz százalék, hogy egy újabb idegen megszállást fogunk átélni, célunk tehát feltehetően az invázió megakadályozása, illetve visszaszorítása lesz, mindezt pedig majd egy FBI ügynök szemszögéből élhetjük át, aki jelenleg még névtelenül és személyiség nélkül létezik a köztudatban. Első körben nagyjából ennyit tudtunk meg a BioShock 2 csapata által készített XCOM-ról, amely valószínűleg már most megdobogtatta néhány régi sulis fanatikus szívét, így ennek fényében nagyon várjuk a további információkat, illetve természetesen az első látnivalókat is róla.
nincs még hozzászólás

BioShock
15.990 Ft-tól
kövesd a játékot!
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja