A Bhutto-gyilkosságból akarnak hasznot húzni a hackerek

2007. december 31.
1.6741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Több biztonságspecialista is felhívta az internetezők figyelmét, hogy óvakodjanak a Benazir Butto halálával kapcsolatos információkat kínáló ismeretlen weboldalaktól, ugyanis megtörténhet, hogy azok vírust tartalmaznak.

A nagy médiavisszhangot kiváltó események, mint például a napokban meggyilkolt pakisztáni miniszterelnök esete általában arra ösztönzik az internetezőket, hogy további részletek után kutassanak a weben. A McAfee és Symantec cégek munkatársai azonban óvva intenek mindenkit az olyan honlapoktól, amelyek a merénylettel kapcsolatos videókkal kecsegtetik az odalátogatókat, ám a mozgóképanyag megtekintése előtt egy kodek telepítésére szólítják fel azokat.

A biztonsági szakértők számtalan olyan site-ra bukkantak, ahonnan az ígért kodek helyett a Zlob névre keresztelt trójai töltődött le. Megint más oldalak a nem frissített windows-ok egy régebbi biztonsági hibáját kihasználva próbálják megfertőzni az internetezők számítógépeit.

A biztonságspecialisták azt ajánlják a felhasználóknak, hogy csakis hiteles és megbízható forrásokból informálódjanak a Bhutto-témáról.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja