A Bearlake csúcsa

2007. november 24.
1.7581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Valamikor nyáron kezdtek el feltűnni az Intel Bearlake lapkakészleteire épített alaplapok.
 

Mára már szép a választék a különböző P35-ös, G33-as és G31 lapokból, de a csúcs, az X38-as, csak most kezd megjelenni a piacon. Természetesen az igazi csúcs alaplapok árából még ma is egy igen modern számítógépet lehet építeni, de vannak már olyan verziók, amelyek a behatárolt pénzügyi kerettel rendelkező felhasználók figyelmét is felkelthetik, például az Asus P5E és a Gigabyte GA-X38-DS5 ezek közé tartozik.

Mindkét alaplap DDR2-es memóriával működik. Természetesen, léteznek DDR3-as alaplapok is. De itt kell megjegyezni, hogy bár kétségkívül van sebességi előny, de a jelenleg kapható CPU-kkal ez nem igazán érzékelhető. Ami annál inkább érezhető, az ezeknek az eszközöknek az ára. Érdemesebb ehelyett mondjuk egyel jobb VGA kártyát, vagy egyel (inkább többel) erősebb processzort választani egy új konfiguráció kiépítésekor.

Van azonban számos valós előnye ezeknek a lapoknak: például sokáig lesz hozzá CPU utánpótlás, hiszen már az új 45nm-es többmagos Core-okat is tudják fogadni, olyannyira, hogy a Gigabyte még a ma nem is létező 1600MHz-es FSB-t is tudja. Mindkét lap két videokártyát tud fogadni, mégpedig CrossFire üzemmódban. Tehát ATi gyártmányú kártyák esetében lehet használni ezt az opciót. A Gigabyte alaplap érdekessége, hogy kompatibilis a ma még szintén nem elterjedt PCI-E 2.0-ás szabvánnyal. Számos extra szolgáltatás között van 12 USB csatoló, számos SATA csatlakozó hely, zajszűrős hang codec, és több modern szolgáltatás.
nincs még hozzászólás


 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaM.O.R.P.H. profiljaManiac profiljaiPet profilja