A Zotac bejelentette új GTX 560 SE gyorsítóját

2012. március 14.
1.5281
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia kizárólagos grafikus vezérlő partnereként tevékenykedő Zotac International a napokban egy új fejlesztésű videokártyáját állította reflektorfénybe.

A frissen beharangozott újdonság az nVidia korábban már kiszivárgott GeForce GTX 560 SE modelljére épül, ami lényegében az OEM piacot célzó GeForce GTX 555 átcímkézésének eredményeként született meg. Az új Zotac GeForce GTX 560 SE hűtéséról az nVidia dupla kártyahelyet elfoglaló referencia megoldása gondoskodik.

A Zotac GeForce GTX 560 SE a 40 nanométeres gyártástechnológiával előállított GF114-es grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami ez esetben 288 darab aktív CUDA magot tartalmaz, 48 darab TMU és 24 darab ROP társaságában, a 192 bites memóriainterfészen keresztül pedig 1024 MB GDDR5 VRAM-ot képes elérni. A gyorsítókártya GPU-jának sebességét 746 MHz-re, míg a CUDA egységekét 1492 MHz-re hangolták be a tervezők, az előbb említett 192 bites GDDR5 memóriarendszer pedig a 952 MHz-es valós frekvencián üzemel, és ez 3828 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI, egy HDMI és egy DisplayPort kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik a már jól ismert nVidia SLI csatolófelület sem, így igény esetén könnyedén kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is.

Az új videokártya kínálatában természetesen megtalálható a teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.2 támogatás, de a felszereltségek listáját az nVidia PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a 3D-s megjelenítést garantáló 3D Vision Surround technológiája teszi teljessé. Az új Zotac GeForce GTX 560 SE várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.

A Zotac bejelentette új GTX 560 SE gyorsítóját - 2. kép

5 hozzászólás

DoubleW

9 éve, 1 hónapja és 21 napja

RED írta:
Azért sztem nem lesz olyan vészes, lényegében egy átnevezett GTX 555-ről van szó, az igazi GTX 560 alatt van teljesítményben.
Hát végülis igaz de nekem az a kevés is sok lesz

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 1 hónapja és 21 napja

[Tiltott felhasználó!]

DoubleW

9 éve, 1 hónapja és 21 napja

Jó kis kütyü,de az ára gondolom nem lesz olyan jó

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 1 hónapja és 21 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

9 éve, 1 hónapja és 21 napja

Csipem hogy sokszor milyen dizájnt csinálnak nekik, pedig bekerül a gépbe aztán sose látom többet.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profilja