A Zalman bemutatta új CNPS10X Optima CPU hűtőjét

2011. december 24.
1.8451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A kiváló minőségű számítógép kiegészítőiről ismert Zalman az elmúlt napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a hűtőrendszereinek termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság a központi feldolgozók hűtésére lett kihegyezve, a boltok polcain pedig Zalman CNPS10X Optima típusjelzéssel fog felbukkanni. Az új CPU hűtést egy univerzális felfogató mechanizmussal szállítja a cég, így az egyaránt ideális választás lehet az Intel, és az AMD rendszerek tulajdonosainak is.

Az új hűtőrendszer kompatibilis az Intel LGA775, LGA1155, LGA1156 és LGA1366, valamint az Advanced Micro Devices AM2, AM2+, AM3, AM3+ és FM1 tokozású processzorokkal. A klasszikus toronykialakítással tervezett Zalman CNPS10X Optima 132 X 85 X 152 milliméteres méretekkel rendelkezik, ami mellé 630 grammos tömeg társul. A központi feldolgozóban felgyülemlett forróságot négy darab, U-alakban meghajlított hővezető cső szállítja el a nagy felületű alumínium hűtőlamellákhoz. A lehető legjobb hűtési hatásfok elérése érdekében, az említett hővezető csövek DTH (Direct Touch Heatpipe) technológiával lettek beépítve, vagyis már közvetlenül a CPU felületével érintkeznek.

A folyamatos légáramlásról egy 120 milliméteres, PWM vezérlésű ventilátor gondoskodik, ami 1000 RPM és 1700 RPM fordulatszámok között képes üzemelni, és eközben teljesítménytől függően 17 dBA - 28 dBA zajszintet produkál, viszont a légszállítási adatokra egyelőre sajnos nem derült fény. A készletben a gyártó mellékeli még a második ventilátor rögzítéséhez szükséges felfogatót, de persze a ZM-STG2M típusjelzéssel ellátott hővezető pasztáról sem feledkeztek meg, így a felhasználó akár azonnal hozzáfoghat a hűtőrendszer beszereléséhez. Az új Zalman CNPS10X Optima már előrendelhető a nagyobb webáruházaktól 23 euró körüli áron, a szállítása pedig várhatóan 2012 januárjában fog megkezdődni.


A Zalman bemutatta új CNPS10X Optima CPU hűtőjét - 2. kép



A Zalman bemutatta új CNPS10X Optima CPU hűtőjét - 3. kép

2 hozzászólás

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 19 napja

Barátságos!röhögő smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 19 napja

Jééééézus az a cucc!röhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja