A Witcher 2 fejlesztője felhagy a kalózvadászattal

2012. január 13.
1.7531
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Decemberben bizonyosságot nyert, hogy a CD Projekt RED fejvadászok módjára keresi fel mindazokat, akik illegális úton jutottak hozzá az elismert RPG-re, a "The Witcher 2: Assassins of Kings"-re.

A kelleténél is vegyesebb érzelmeket kiváltó jelentések azonban "jobb" belátásra bírták a fejlesztőket, akik már attól tartanak, hogy eme intézkedéseikkel több rajongót szimpátiájától esnek el, mint amennyi nyereségre szert tesznek.

A CD Projekt RED tavaly számtalan, általuk kalóznak vélt személy ajtaján kopogtatott Németországban egy kövér csekkel a markában, és bár nyilatkozatuk szerint csakis akkor folyamodtak efféle intézkedésekhez, ha "100%-ig biztosak" voltak a dolgukban - a gamerközösséget mégis alaposan megosztották ezek a cselekedetek.

És éppen ez sarkallta a vállalatot arra, hogy a következő közleménnyel álljon a színünk elé:

Egy közösség részének lenni egyet jelent a kiegyezés politikájával. Csakis azért járunk sikerrel, mert Önök bíznak bennünk, és éveken át keményen megdolgoztunk ezért a bizalomért. Fájdalommal tapasztaltuk, hogy sok gamer úgy érezte, tevékenységeink nem tartották tiszteletben a bizalmat, amit ők a CD Projekt RED-be vetettek. Mindig is rajongóink élvezhették a legnagyobb törődésünket és ez így is marad, és büszkék vagyunk magunkra ama ténynél fogva, hogy tudják, hallgatunk Önökre és szívünkön viseljük a véleményüket.


A lengyel fejlesztők tehát felhagynak a kalózvadászattal, azonban nem haboztak némi okossággal kiegészíteni közleményüket.

Ha látod az egyik barátod, amint egy játék illegális másolatával játszik - bármilyen játékéval -, mondd el neki, hogy ezek aláaknázzák azon fejlesztők sikerét, akik létrehozták az adott játéko(ka)t, amiket éppen élveznek.

Amennyiben nem támogatod a fejlesztőket, akik az általad játszott játékokat készítik, amennyiben nem fizetsz azokért a játékokért, nem lesz módunkban új, pazar címeket gyártani a számotokra.
3 hozzászólás

BDSAeron

13 éve, 3 hónapja és 6 napja

Ebben teljesen igazuk van. Ha valaki szereti a játékot és tetszik neki miért nem veszi meg? Jó persze nem amikor rohadt drága, de mindig vannak akciók pl steamen is. Én is úgy vagyok vele hogy a legtöbb játék tizenezreket nem ér meg, de egy 2-3000 ft-ot szinte bármi. Másrészt meg, aki le akarja tölteni úgy is letölti akár van rá pénze akár nincs.

válasz erre

Shade

13 éve, 3 hónapja és 7 napja

Így kell ezt, csak az a helyzet, hogy amikor közlöm az illetőkkel akkor két eset lehet:
a. Egyszerűen nem fogják fel
b. Lagy ívben lesz@rják
Így nincs egyszerű dolga a tisztességes embernek...

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 7 napja

Kovetendo peldakacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profiljaBotyi profilja