A VIA bemutatta új ARTiGO A1250 mini PC-jét

2012. november 04.
2.5481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A VIA Technologies az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy egy friss fejlesztésű modellel bővítette ki a kisméretű számítógépeinek kínálatát.

A most beharangozott újdonság VIA ARTiGO A1250-es típusjelzéssel fog megérkezni a boltok polcaira, érdekessége pedig, hogy a gyártó állítása szerint jelenleg ez a legkisebb X86-os architektúrára épülő gép a piacon, ami négy processzormagot vonultat fel. Az új PC-t a vállalat beágyazott rendszerekhez, illetve irodai és otthoni használatra egyaránt ajánlja, de sokoldalúsága mellett még a helyigényére sem lehet panasz, ugyanis a komplett konfiguráció mindössze 177 X 125 X 30 milliméteres méretekkel büszkélkedhet.

A VIA ARTiGO A1250 a VIA VX11H MSP (media system processor) köré lett tervezve, ami mellé a vállalat négymagos, 1,0 GHz-re hangolt VIA QuadCore E központi feldolgozóját társították a mérnökök. A számítógépet a gyártó rendszermemória nélkül szállítja, viszont a rendelkezésre álló egy darab SODIMM aljzatba akár 8 GB 1333 MHz-es RAM is telepíthető. A képi megjelenítésért az integrált, DirectX 11 támogatással megerősített VIA Chromotion 5.0 kontroller felel, ami már természetesen rendelkezik hardveres MPEG-2, WMV9, valamint H.264 gyorsítással is.

Adattárolónak egy 2,5 inches, SATA csatolófelületű hagyományos merevlemez vagy szilárdtest-meghajtó (SSD) kerülhet beépítésre. Az új apróság felszereltségéből persze nem hiányzik a már jól megszokott Gigabit Ethernet kontroller, és az integrált audiorendszer sem.

A külső részen kialakított portok választékában szerepel egy hagyományos D-Sub VGA és egy HDMI videokimenet, két darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, két darab legújabb generációs USB 3.0, valamint az előbb említett hangkártya csatlakozói. Az új VIA ARTiGO A1250 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.

A VIA bemutatta új ARTiGO A1250 mini PC-jét - 2. kép


A VIA bemutatta új ARTiGO A1250 mini PC-jét - 3. kép

5 hozzászólás

Vendég

8 éve, 11 hónapja és 6 napja

Négymagos cucc!

válasz erre

Vendég

8 éve, 11 hónapja és 8 napja

Ez nagyon cool!!!

válasz erre

Vendég

8 éve, 11 hónapja és 8 napja

Jók ezek a mini cuccok, lehet vinni magaddal.

válasz erre

Vendég

8 éve, 11 hónapja és 8 napja

Állat kütyü!

válasz erre

rDAVE

8 éve, 11 hónapja és 8 napja

Érdekes kis mütyür, szívesen használnék egyet.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja