A VIA bemutatta új ARTiGO A1200-as mini PC-jét

2012. június 02.
2.2421
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napokban a VIA Technologies bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a kisméretű számítógépeinek kínálatát.

A gyártó most beharangozott újdonsága VIA ARTiGO A1200-as típusjelzéssel fog megérkezni a boltok polcaira, érdekessége pedig, hogy hűtéséről egy teljes egészében passzív kialakítású hűtőrendszer gondoskodik. Az új PC-t a vállalat beágyazott rendszerekhez, valamint irodai és otthoni használatra egyaránt ajánlja, de sokoldalúsága mellett a helyigényére sem lehet panasz, ugyanis a komplett konfiguráció mindössze 234 X 134 X 30 milliméteres méretekkel büszkélkedhet.

A VIA ARTiGO A1200 a VIA VX900-as chipkészlet köré épül, és a gyártó dupla magos, 1,0 GHz-re hangolt VIA Eden X2-es központi feldolgozójával van felvértezve. A számítógépet a gyártó rendszermemória nélkül szállítja, viszont a rendelkezésre álló egy darab SODIMM aljzatba akár 4 GB 1066 MHz-es RAM is telepíthető. A képi megjelenítésért az integrált VIA Chrome 9 HD grafikus chip felel, ami természetesen már rendelkezik hardveres MPEG-2, WMV9/VC1, valamint H.264 támogatással is.

Adattárolónak egy 2,5 inches, SATA csatolófelületű hagyományos merevlemez vagy szilárdtest-meghajtó (SSD) kerülhet beépítésre. Az új mini PC felszereltségéből persze nem hiányzik a már jól ismert Gigabit Ethernet kontroller dupla kiépítésű változata, és az integrált audiorendszer sem, viszont a felsorolás igény esetén kiegészülhet még vezetéknélküli hálózati modullal is.

A külső részen kialakított portok választékában szerepel egy hagyományos D-Sub VGA és egy HDMI videokimenet, két darab soros COM, négy darab USB 2.0, két darab RJ-45 LAN, valamint az előbb említett hangkártya fejhallgató és mikrofon csatlakozója, illetve bizonyos modellek esetében a listán megtalálható még a legújabb generációs USB 3.0 konnektor is.

Az apróság kompatibilis a Linux, valamint a Microsoft Windows 7 és Windows Embedded Standard 2009 operációs rendszerekkel. Az új VIA ARTiGO A1200 várható megjelenési idejéről a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt, annyit mindenesetre már tudni, hogy az árcéduláján 300 dollár körüli összeg lesz feltüntetve.

A VIA bemutatta új ARTiGO A1200-as mini PC-jét - 2. kép

5 hozzászólás

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 5 napja

Vendég írta:
Tenyleg jol nez ki.
De ami benne van az mar nem annyira.
Az ara ehhez kepest meg magas.
+1

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 5 napja

Tenyleg jol nez ki.
De ami benne van az mar nem annyira.
Az ara ehhez kepest meg magas.

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 5 napja

túl drága , pedig nem is rossz .

válasz erre

marco

12 éve, 10 hónapja és 5 napja

Vendég írta:
Ez rohadt dizájnos!
Jaja, elég jól néz ki!mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 5 napja

Ez rohadt dizájnos!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljarDAVE profilja