A VIA bejelentette új EPIA-M850-es alaplapját

2010. szeptember 08.
2.0531
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A VIA Technologies bejelentette, hogy egy új fejlesztésű alaplappal bővítette ki a termékkínálatát.

A frissen beharangozott újdonság VIA EPIA-M850 típusjelzéssel lett ellátva, és a gyártó kifejezetten a multimédiás, valamint médiaközpont rendszereket célozza meg vele. Az új kompakt kialakítású alaplap Mini-ITX formátummal lett tervezve, vagyis alig 170 X 170 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, és különlegessége, hogy ez az első rendszer a gyártó kínálatában, ami már a legújabb VIA VX900-as médiaprocesszorral van ellátva.

Az új VIA EPIA-M850 az előbb említett VIA VX900-as chipkészlet köré épül, és változattól függően az 1,2GHz-es vagy az 1,6GHz-es VIA Nano E központi feldolgozóval van felvértezve, a rendszermemóriát pedig két darab DDR3-as aljzaton keresztül képes fogadni, amik maximálisan 8GB RAM-ot képesek kezelni az 1066MHz-es frekvencián. A képi megjelenítésért az integrált, DirectX 9 támogatású VIA Chrome9 grafikus processzor felel, ami már rendelkezik hardveres VC1, MPEG-2, WMV9 és H.264 gyorsítással is. Az esetleges bővítőkártya részére egy 4X-es PCI Express foglalat áll rendelkezésre, a különféle meghajtóknak pedig két darab SATA port kínál csatlakozási lehetőséget.

Az alaplap felszereltségéből természetesen nem hiányzik a már alapfelszereltségnek tekinthető Gigabit Ethernet vezérlő, és az 5.1-es HD audiorendszer sem. A hátlapi I/O panelen található egy PS/2 billentyűzet és egy egér konnektor, egy D-Sub VGA és egy HDMI kimenet, egy RJ-45 LAN, négy darab USB 2.0, egy soros, valamint az előbb említett audiorendszer csatlakozói. Az újdonság kompatibilis a Microsoft Windows XP, Windows 7 és Windows CE, valamint a Linux operációs rendszerekkel. Az új VIA EPIA-M850 már megrendelhető a gyártó honlapjáról.


A VIA bejelentette új EPIA-M850-es alaplapját - 2. kép

nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja