A Vertex3D is bemutatta saját HD 7990-es gyorsítóját

2012. október 17.
1.9911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices Radeon kizárólagos grafikus vezérlő partnereként tevékenykedő Vertex3D a napokban egy friss fejlesztésű videokártyájáról rántotta le a leplet.

Az újonnan beharangozott gyorsító VTX3D HD7990 típusjelzéssel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, vagyis személyében egy újabb csúcskategóriás, dupla GPU-s Radeont köszönthetünk. A megfelelően alacsony üzemi hőmérsékletet a PowerColor Devil 13 HD 7990-es modellnél már megismert tripla ventilátoros, három kártyahelyet felemésztő hűtési megoldás biztosítja.

A VTX3D HD7990 nyomtatott áramkörére két darab 28 nanométeres Tahiti XT grafikus feldolgozó lett telepítve, amik összesen 4096 darab Stream processzort és 256 darab textúrázó egységet állítanak csatasorba, és mindegyikük egy 384 bites memóriainterfészen keresztül 3072 MB GDDR5 VRAM-mal képes operálni, vagyis összesen 6 GB VRAM áll rendelkezésre.

A két GPU sebességét a mérnökök 900 MHz-re hangolták be, az előbb említett 2 X 384 bites GDDR5 memóriarendszer pedig az 1375 MHz-es valós frekvencián végzi feladatait, ami 5500 MHz-es effektív teljesítményt eredményez. A gyorsító felhozatalában fellelhető a gyártó dual-BIOS rendszere is, aminek aktiválásával a Tahiti XT grafikus feldolgozók órajele könnyedén 925 MHz-re emelhető.

A hátlapra telepített portok választékában egy Dual-Link DVI-I, egy Single-Link DVI-D, egy HDMI és két darab mini DisplayPort videokimenet képviselteti magát, a mellettük kialakított AMD CrossFireX csatolófelületnek köszönhetően pedig könnyedén kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is.

A DirectX 11.1 támogatású videokártya kínálatából természetesen nem hiányzik az Advanced Micro Devices Eyefinity, AMD PowerPlay, AMD PowerTune, a térhatású megjelenítést garantáló HD3D, valamint a legújabb fejlesztésű AMD ZeroCore Power technológiája sem. A most bemutatott VTX3D HD7990 várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre sajnos nem érkezett információ.
1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 22 napja

Pont egy ilyen VTX kártyával jártam meg egyszer, egy pár éve. Már a gépbe rakáskor valami nem stimmelhetett vele, de akkor még nem volt gyanús. Csak később figyeltem fel rá, hogy állandóan mikro laggok vannak az összes játékban és mindig előjön valami halk ciripelő hang terhelés alatt. A gariidő végén visszavittem, szerencsére kicserélték és némi ráfizetéssel elhoztam egy erősebb Asus-t.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja