A Toshiba bejelentette megújult Qosmio X500-as notebookját

2010. szeptember 23.
1.8861
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Toshiba a napokban bejelentette, hogy frissítette a nagy népszerűségnek örvendő, Toshiba Qosmio X500 típusjelzéssel ellátott hordozható gépeinek konfigurációját.

Az új opciónak köszönhetően a szóban forgó noteszgép immár rendelhető lesz az nVidia egyik legfrissebb fejlesztésű, Fermi architektúrára épülő GeForce GTX 460M videokártyájával is. A laptop további paraméterein a gyártó nem változtatott, vagyis az továbbra is 442 X 294 X 41 milliméteres méretekkel, valamint 3,93 kilogrammos súllyal rendelkezik.

A rendszer egy 18,4 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami az 1680 X 945-ös natív felbontást képes kezelni, a keretébe pedig a már jól megszokott webkamera került beépítésre, egy mikrofon társaságában. A Toshiba Qosmio X500-hoz a gyártó az Intel Core i5 és Core i7 mobil központi feldolgozók különböző változatait kínálja, míg a DDR3-as memóriarendszer maximális kiépítésben 8GB RAM-ot tartalmaz. A képi megjelenítésről a fent említett 1,5GB GDDR5 VRAM-al ellátott, 192 darab CUDA maggal felvértezett nVidia GeForce GTX 460M diszkrét grafikus gyorsító gondoskodik. Az adattárolók választékában egyaránt szerepelnek a különböző tárolókapacitású hagyományos merevlemezek és szilárdtest-meghajtók (SSD) is, amikből a konfiguráció akár két darabot is tartalmazhat, optikai meghajtónak pedig egy DVD Super Multi vagy egy Blu-ray egység kerülhet beépítésre.

A notebook hálózati rendszerét egy integrált Gigabit Ethernet vezérlő, egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul, és egy Bluetooth 2.1 adapter alkotja. A külső részen található egy ExpressCard slot, egy több formátum kezelésére alkalmas kártyaolvasó, egy D-Sub VGA és egy HDMI kimenet, egy 1394 FireWire, három darab USB 2.0, egy eSATA/USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az integrált audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója. A laptopot a Microsoft előtelepített Windows 7 Home Premium vagy Professional operációs rendszerével szállítja a cég. Az nVidia GeForce GTX 460M gyorsítóval szerelt Toshiba Qosmio X500 várhatóan szeptember 26-án fog felbukkanni az üzletek kínálatában 1300$-os indulóáron.


A Toshiba bejelentette megújult Qosmio X500-as notebookját - 2. kép

3 hozzászólás

totyak

14 éve, 8 hónapja és 7 napja

Hűha, ez egy kisebb vagyon. Biztos jó, de ennyire?

válasz erre

Shade

14 éve, 8 hónapja és 7 napja

De elég frankón néz ki. nyelvnyújtó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 8 hónapja és 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
rDAVE profiljamarco profiljaBotyi profilja