A Telenor tovább erősít Android fronton

2011. március 11.
2.3911
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
marco profilja, adatai
marco
A Telenor legfrissebb kutatásai szerint a magyar internethasználók legnagyobb része hallott már az okostelefonokról, de még mindig alacsony azoknak a száma, akik telefonjukat internetezésre is használják.

A Telenor decemberben elindított Android-kampányának egyik legfőbb célja az, hogy megmutassa, az internet ma már nem kiváltság, hanem a mindennapok része, és az okostelefonok segítségével sokkal kötetlenebbül élvezhető. A brit Canalys piackutató cég jelentése szerint 2010 utolsó negyedévében mintegy 101,2 millió okostelefon talált gazdára világszerte. Ez igen figyelemreméltó, 88,6 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi értékesítési mutatókhoz képest. Magyarországon is egyre elterjedtebb az okostelefonok használata, 2010-ben már több mint félmillió okos készüléket adtak el. Előrejelzések szerint 2015-re a magyar piac több mint 50 százalékát adják majd az okostelefonok.

A Telenor és a Free Association Research Kft. által közösen, a magyar 15-49 éves internethasználó lakosság körében végzett legfrissebb kutatásból is kiolvasható az okostelefonok előretörése, hiszen a válaszadók 97 százaléka hallott már a létezésükről. A felmérésből az is kiderült, hogy a megkérdezettek közel kétharmada, ha most vásárolna telefont, már érintőképernyős okostelefont venne. Azok körében pedig, akik mobiltelefonjukat már most is rendszeresen használják internetezésre egyértelműen az Android a legismertebb platform, háromnegyedük magától említette az Androidot, mint operációs rendszert.

A Telenor tovább erősít Android fronton - 2. kép

Az okostelefonok által kínált lehetőségek széles körben még nem ismertek, azok sem feltétlenül használják ki a funkciókat, akiknek már van hasonló készülékük: a mobiltelefonon rendszeresen internezőknek jelenleg körülbelül a fele csatlakozik rá útközben is az internetre. A magyar mobilhasználók 44 százaléka állítja, hogy olyan mobiltelefonnal rendelkezik, amelyen lehet internetezni, és 21 százalékuk szokta is használni. A megkérdezettek egyébként a hagyományos telefonok többségén is elérhető fényképezést és a zenelejátszást használják a legnagyobb arányban, miközben például a Facebook használatával, a GPS-szel vagy a különböző játékok telepítésének lehetőségével már kevesebben élnek. A hagyományos készülékkel rendelkezőket sok esetben olyan tényezők tartják vissza az okostelefonra váltástól, mint például a magas ár és a bonyolultnak vélt használat.

A Telenor tovább erősít Android fronton - 3. kép

"A Telenor folytatja decemberben útjára indított edukációs kampányát, hogy minél többen, minél közelebbről ismerhessék meg az Android világát, valamint a legjobb és a leghasznosabb alkalmazásokat. Fontosnak tartjuk azt is, hogy saját eszközeinkkel hozzájáruljunk az internethasználat és az okostelefonok elterjedéséhez, ezért olyan, különböző igényekre szabott ajánlatokat nyújtunk ügyfeleinknek, amelyben mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Jelenleg a Telenor rendelkezik a legszélesebb androidos kínálattal, hiszen már 19 különböző készülék közül lehet választani." ? nyilatkozta Nyilas Orsolya, a Telenor megbízott PR vezetője.

A Telenor tavaly decemberben elindított ismeretterjesztő kampányának legfőbb célja, hogy a magyar lakosság minél jobban megismerhesse az okostelefonok és az Android egyszerű, felhasználóbarát és praktikus világát.

A Telenor tovább erősít Android fronton - 4. kép

A Telenor harmadik androidos rendezvénye, az Android Workshop Spotlight ezúttal a hírek és a hírességek világába kalauzolta el az okostelefonok iránt érdeklődőket, és celebek segítségével mutatta meg, hogy mi mindenre lehet használni egy telefont, ha internet is van rajta. Az esemény sztárvendégei, Fábry Sándor, Béres Alexandra, Peller Mariann, Pantl Péter, Rácz Félix és Berényi Konrád egy kerekasztal-beszélgetés keretében számoltak be személyes tapasztalataikról. A Telenor által felkért szakértők pedig bemutatták a legjobb hírfigyelő - és az információfeldolgozásban segítő alkalmazásokat, valamint elsőként a mobilszolgáltató kínálatában hamarosan elérhető legújabb csúcskészüléket, az LG Optimus 2X-et.
3 hozzászólás

DNS

14 éve, 2 hónapja és 5 napja

Hát nem tudom, nekem az androidról elsőre még mindig Data parancsnokhelyettes ugrik be a Star Trek TNG-ből...

Másodjára pedig Bishop az Aliensbőlnyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

14 éve, 2 hónapja és 5 napja

nem tudom mi a baja sok embernek az androiddal, mindenki szifon függő vagy mi?

válasz erre

Vendég

14 éve, 2 hónapja és 5 napja

Unom ezt a sok androidos reklámot. Egy rakás shit a rendszer, nem tudom, minek ez a műhájp.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja