A Team Group bemutatta új Xtreem SSD SATA II A1 meghajtóit

2012. május 23.
1.4771
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A memóriarendszerekre és flash alapú adattárolókra specializálódott Team Group az elmúlt napokban bejelentette, hogy újabb szériával bővítette ki a szilárdtest-meghajtóinak (SSD) termékpalettáját.

A gyártó frissen bemutatott sorozata a boltok polcaira Team Xtreem SSD SATA II A1 típusjelzéssel fog megérkezni (S25AA1 gyári modellszám), és jelenleg négy modellt foglal magában. A négy újdonság technikai paraméterei teljes mértékben megegyeznek, az egyedüli különbséget mindössze csak a tárolókapacitásuk jelenti.

A meghajtók természetesen a már jól bevált 2,5 inches/9,5 milliméteres kialakítással lettek tervezve (100 X 69,9 X 9,5 milliméter), így ideális választást jelenthetnek a hordozható gépek teljesítményének feljavítására is. Ahogy azt már az elnevezésük is mutatja, a szóban forgó széria a 3 Gbps-os tempóra képes SATA II-es interfészen keresztül csatlakoztathatóak a számítógéphez, de természetesen visszafelé kompatibilisek a korábbi SATA I rendszerekkel is.

A meghajtók MLC (multi-level cell) NAND flash memóriamodulokból épülnek fel, amik mellé egy 128 MB-os DDR2-es gyorsítótárat, valamint a Phison 3105-ös kontrollert társították a tervezők. Az előbb leírt kombináció mind a négy SSD egység számára egyformán 270 MB/s-os szekvenciális olvasási, illetve 210 MB/s-os szekvenciális írási teljesítményt biztosít. A Team Xtreem SSD SATA II A1 adattárolók 30 GB-os, 60 GB-os, 120 GB-os és 240 GB-os tárolókapacitással lesznek elérhetőek.

A gyártó a meghajtókra három év garanciát vállal, és a hivatalos adatok tanulsága szerint 2.000.000 óra MTBF jellemzi őket (üzemidő meghibásodás előtt). Az újdonságok természetesen kompatibilisek a Microsoft Windows XP, Vista, Windows 7, Linux, és Mac OS X operációs rendszerekkel, és a felszereltségükből nem hiányzik a S.M.A.R.T., illetve a Windows 7-tel megjelent TRIM funkciók támogatása sem. Az új Team Xtreem SSD SATA II A1 szilárdtest-meghajtók pontos megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt semmiféle információt.
1 hozzászólás

totyak

11 éve, 6 hónapja és 23 napja

Ahogy egyre több SSD hírt olvasok, egyre jobban szeretnék egyet. Nem kellene nagy, csak amire a win ráfér. Csak az a fránya árcédula.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
totyak profiljamarco profilja