A Super Talent bejelentette új TeraNova SSD tárolóit

2011. december 09.
1.7821
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A kiváló memóriamoduljairól és flash alapú adattárolóiról ismert Super Talent Technology a napokban bejelentette, hogy újabb szériával bővítette ki a szilárdtest-meghajtóinak (SSD) termékkínálatát.

A frissen beharangozott adattárolók a gyártó TeraDrive családjának legfiatalabb tagjai, az üzletek kínálatában pedig Super Talent TeraNova típusjelzéssel, valamint négyféle változatban fognak felbukkanni. Az újdonságok főbb paraméterei majdnem teljes mértékben megegyeznek, az egyedüli különbséget mindössze csak a tárolókapacitásuk jelenti.

Az új háttértárolók 2,5 inches kialakítással lettek tervezve, és alig 100,2 X 69,8 X 9 milliméteres méretekkel dicsekedhetnek, a számítógéphez pedig egy SATA 3.0 interfészen keresztül csatlakoztathatóak, de természetesen visszafelé kompatibilisek a korábbi SATA rendszerekkel is. Az új szilárdtest-meghajtók egységesen MLC (multi-level cell) NAND flash memóriamodulokból épülnek fel, és változattól függően 60 GB (FTM06N325H gyári modellszám), 120 GB (FTM12N325H), 240 GB (FTM24N325H), vagy 480 GB (FTM48N325H) adatot képesek eltárolni.

Az adattárolók nyomtatott áramkörén a SandForce 2200-as vezérlőchipje kapott helyet, amit egy optimalizált firmware egészít ki, és ennek a párosnak köszönhetően az SSD-k legkisebb tagja 540 MB/s-os szekvenciális olvasási, és 490 MB/s-os szekvenciális írási teljesítménnyel büszkélkedhet, a legnagyobb, 480 GB-os modell esetében pedig ezek az értékek 540 MB/s-ra, valamint 480 MB/s-ra módosulnak. Az újdonságokra két év garanciát vállal a gyártó, és a hivatalos adatok szerint kétmillió óra MTBF jellemzi őket (üzemidő meghibásodás előtt). A felszereltségből persze nem hiányzik a gyártó RAISE, és DuraWrite technológiájának támogatása sem. Az új Super Talent TeraNova szilárdtest-meghajtók várható megjelenési idejéről és áráról a cég egyelőre sajnos semmiféle információt nem közölt.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 4 hónapja és 13 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja