A Sparkle bemutatta új Sabrina Edition videokártyáját

2010. december 23.
2.5041
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia GeForce grafikus vezérlőkre specializálódott Sparkle Computer az elmúlt napokban bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a videokártyáinak termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az nVidia GeForce GTX 460 SE modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Sparkle GeForce GTX 460 Sabrina Edition típusjelzéssel fog felbukkanni (SX460S1024D5NM gyári modellszám). A gyorsító hűtéséről egy egyedi fejlesztésű, dupla kártyahelyet elfoglaló hűtőrendszer gondoskodik.

A Sparkle GeForce GTX 460 Sabrina Edition a hagyományos GTX 460-as változatból már jól ismert, 40nm-es GF104-es grafikus feldolgozóval van felvértezve, viszont az eredeti GPU-val ellentétben immár csak 288 darab CUDA magot és 48 darab textúrázó egységet tartalmaz, a 256 bites memóriainterfészen keresztül pedig 1024MB GDDR5 VRAM-ot képes elérni. A Sparkle újdonságának órajelei hűen követik az nVidia ajánlását, vagyis a GPU sebességét 650MHz-re, míg a shader processzorokét 1300MHz-re hangolták be a mérnökök, az előbb említett 256 bites GDDR5 memóriarendszer pedig a 3400MHz-es effektív frekvencián üzemel.

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab DVI és egy mini HDMI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, a kétutas grafikus konfiguráció kiépítését pedig a nyomtatott áramkör nVidia SLI csatolófelülete teszi lehetővé. Az új gyorsítókártya 150W-os TDP értékkel rendelkezik, a működéséhez szükséges plusz energiát pedig két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

A GeForce 400-as széria többi tagjához hasonlóan az új grafikus vezérlő is el van látva teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatással, de a felszereltségéből természetesen nem hiányzik még az nVidia már jól ismert CUDA, PhysX, PureVideo HD, valamint a legújabb fejlesztésű 3D Vision Surround technológiája sem. Az új Sparkle GeForce GTX 460 Sabrina Edition várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.


A Sparkle bemutatta új Sabrina Edition videokártyáját - 2. kép



A Sparkle bemutatta új Sabrina Edition videokártyáját - 3. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 6 hónapja és 16 napja

Szép is, jó is, csak talán egy picit sokat eszik. Nem tudom mi az általános, de a 150W soknak tűnik.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja