A Sparkle bemutatta új GTX 680 Inferno gyorsítóját

2012. május 15.
1.2731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia GeForce grafikus gyorsítókra szakosodott Sparkle Computer a tegnapi nap folyamán bejelentette, hogy újabb taggal bővítette ki a videokártyáinak termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az nVidia csúcskategóriás GeForce GTX 680-as modelljére épül, a boltok polcaira pedig Sparkle GTX 680 Inferno típusjelzéssel fog megérkezni. A vállalat újdonsága az nVidia referencia nyomtatott áramkörével van tervezve, és a hűtéséről is az alapmodellnél már megismert, dupla kártyahelyet elfoglaló standard megoldás gondoskodik.

A Sparkle GTX 680 Inferno 28 nanométeres gyártástechnológiával született, Kepler architektúrára épülő GK104-es grafikus processzora 1536 darab CUDA egységet vonultat fel, a 256 bites memóriainterfészen keresztül pedig 2048 MB GDDR5 VRAM-ot képes elérni. Ahogy az már az eddigi paraméterekből sejthető, a videokártya órajelei hűen követik az nVidia ajánlását, vagyis a Kepler GPU alapsebességét 1006 MHz-re hangolták be a mérnökök a mérnökök, így a boost érték 1058 MHz-es értéket vehet fel, a fent említett 256 bites GDDR5 memóriarendszer pedig az 1502 MHz-es valós frekvencián üzemel, és ez 6008 MHz-es effektív teljesítményt, valamint 192,2 GB/s-os memória sávszélességet eredményez.

A hátlapra telepített portok kiosztása is megegyezik az alapmodellnél látott sémával, vagyis a kínálatban két darab Dual-Link DVI-I, egy HDMI, illetve egy DisplayPort 1.2 kimenet képviselteti magát, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik még az nVidia SLI interfész sem, így igény esetén könnyedén kialakítható akár a háromutas grafikus konfiguráció is.

A most bemutatott gyorsító képességei között természetesen szerepel a teljes körű Shader Modell 5.0, DirectX 11 és OpenGL 4.2 támogatás, amiket az nVidia jól ismert PhysX, CUDA, 3D Vision Surround, PureVideo HD, illetve a legfrissebb fejlesztésű Adaptive V-Sync és TXAA élsimítás technológiája egészít ki. Az új Sparkle GTX 680 Inferno várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos semmiféle információt nem közölt.

A Sparkle bemutatta új GTX 680 Inferno gyorsítóját - 2. kép

2 hozzászólás

DoubleW

7 éve, 7 hónapja és 14 napja

Ez Diablo 3 Inferno szintjére van tervezve!

válasz erre

Vendég

7 éve, 7 hónapja és 14 napja

Azzz akártyaaaaa!!!!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profilja