A Sparkle bemutatta új GTX 560 SE videokártyáját

2012. április 01.
1.5621
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Habár az nVidia legfrissebb GeForce GTX 680-as modellje már egy ideje sikeresen elrajtolt, a jelek szerint a Sparkle még számol a korábbi szériával is, ugyanis az elmúlt napok folyamán egy újabb, GTX 500-as sorozatú modelljét állította reflektorfénybe.

A frissen beharangozott újdonság az nVidia átcímkézéssel született GTX 560 SE termékére épül (eredetileg csak egy átnevezett GTX 555), az üzletek kínálatában pedig Sparkle GTX 560 SE típusjelzéssel fog felbukkanni. A gyorsító megfelelő hőfokát egy saját tervezésű, dupla slotos hűtőrendszer biztosítja, ami egy középre pozicionált nagyméretű ventilátorral van építve.

A Sparkle GTX 560 SE a 40 nanométeres gyártástechnológiával előállított, Fermi alapú GF114-es grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami ez esetben 288 darab aktív CUDA magot tartalmaz, mégpedig 48 darab textúrázó egység és 24 darab ROP társaságában, a 192 bites memóriainterfészen keresztül pedig 1024 MB GDDR5 VRAM-ot képes elérni. A gyorsítókártya GPU-jának sebességét 736 MHz-re, míg a CUDA egységekét 1472 MHz-re hangolták be a tervezők, viszont meglepő módon a cég az előbb említett 192 bites GDDR5 memóriarendszer teljesítményét nem árulta el, de egyes források szerint az az előírt 952 MHz-es valós frekvencián üzemel, tehát a 3828 MHz-es effektív teljesítményt kínálja.

A különféle kijelzőknek a hátlapi panelen kialakított két darab Dual-Link DVI-I és egy mini HDMI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik a már jól ismert nVidia SLI csatolófelület sem, így igény esetén könnyedén kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is.

Az új videokártya kínálatában természetesen megtalálható a teljes körű OpenGL 4.2 és DirectX 11 támogatás, de a felszereltségek listáját az nVidia PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a 3D-s megjelenítést garantáló 3D Vision Surround technológiája teszi teljessé. Az új Sparkle GTX 560 SE várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.
5 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 1 hónapja és 3 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

9 éve, 1 hónapja és 3 napja

RED írta:
Igen, az asztali 600-asok közül a 680-asok már szállingóznak, ez egy előző generációs, más súlycsoportú kari. Lényegében fogták az OEM-es GTX 555-öt, átnevezték 560 SE-re, és kész is az új gyorsító. Azt tudni kell erről, h gyengébb, mint a mezei 560-as kollégája.
Viszont akkor olcsóbb is gondolom

válasz erre

Vendég

9 éve, 1 hónapja és 3 napja

nekem is ezen akadt meg a szemem

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

9 éve, 1 hónapja és 3 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

9 éve, 1 hónapja és 3 napja

560-as új kártyaként? Le vagyok maradva, vagy valamit nagyon félreértek, én ilyen 680-akról hallottam már!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

gery1113 profilja adambalonyi profiljaWickedSick profiljaTotosama profilja