A Sparkle bejelentette új GTX 580-as gyorsítóját

2010. december 19.
1.6661
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia kizárólagos videokártya partnereként ismert Sparkle Computer az elmúlt napokban bejelentette, hogy újabb taggal gazdagodott a grafikus vezérlőinek termékpalettája.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az nVidia csúcskategóriás GeForce GTX 580-as modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Sparkle GeForce GTX 580 V-Go típusjelzéssel fog felbukkanni (SXX5801536D5NM gyári modellszám). A gyorsító hűtéséről a dupla kártyahelyet elfoglaló referencia nVidia hűtőrendszer gondoskodik.

A Sparkle GeForce GTX V-Go 580 a 40 nm-es gyártástechnológiával előállított, Fermi alapokra építkező GF110-es grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 512 darab CUDA magot és 64 darab textúrázó egységet tartalmaz, a 384bit-es adatsínen keresztül pedig 1536MB GDDR5 videomemóriát képes elérni. A gyorsítókártya órajelei hűen követik az nVidia ajánlását, vagyis a GPU sebességét 772MHz-re, míg a shader processzorokét 1544MHz-re hangolták be a mérnökök, az előbb említett 384bit-es GDDR5 memóriarendszer pedig az 1002MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 4008MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A hátlapi panelen kialakított csatlakozók választékában két darab DVI és egy mini HDMI kimenet szerepel, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik a már jól ismert nVidia SLI csatolófelület sem, így igény esetén könnyedén kialakítható akár a háromutas grafikus konfiguráció is. Az újdonság 244W-os TDP értékkel rendelkezik, a működéséhez szükséges plusz energiát pedig egy hat-, valamint egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

A videokártya természetesen már rendelkezik teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.1 támogatással, amiket az nVidia már jól megszokott PhysX, CUDA, PureVideo HD, valamint a 3D-s megjelenítésben segédkező 3D Vision Surround technológiája egészít ki. Az új Sparkle GeForce GTX 580 V-Go várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket, de egyes források szerint 525$ körüli áron lesz beszerezhető.
1 hozzászólás

totyak

11 éve, 6 hónapja és 15 napja

Majdnem 3 éves VGA-hoz képest még most is korrektnek mondanám.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja