A Sparkle bejelentette új GTX 560 Ti videokártyáját

2011. január 26.
3.7711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az nVidia GeForce grafikus vezérlőkre specializálódott Sparkle Computer a napokban bejelentette, hogy újabb videokártyával bővítette ki a termékkínálatát.

Ahogy az már sejthető, a frissen reflektorfénybe állított újdonság az nVidia legfiatalabb GeForce GTX 560 Ti modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig Sparkle GeForce GTX 560 Ti típusjelzéssel fog megjelenni (SX560T1024D5MH gyári modellszám). A gyorsító hűtéséről a dupla kártyahelyet elfoglaló, hővezető csövekkel tervezett nVidia referencia hűtőrendszer gondoskodik.

A Sparkle GeForce GTX 560 Ti nyomtatott áramkörén a 40 nm-es gyártástechnológiával előállított, , Fermi alapokra építkező GF114-es grafikus feldolgozó kapott helyet, ami 384 darab CUDA maggal, 64 darab textúrázó egységgel és 32 darab ROP egységgel (8 blokk) van felvértezve, az 1024 MB GDDR5 videomemóriát pedig egy 256 bites interfészen keresztül képes elérni. A videokártya órajelei hűen követik az nVidia ajánlását, vagyis GPU sebességét 822 MHz-re, míg a shader processzorokét 1645 MHz-re hangolták be a mérnökök, a fent említett 256 bites GDDR5 memóriarendszer pedig az 1002 MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 4008 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A hátlapi panelen kialakított portok kiosztása is megegyezik a referencia változatéval, vagyis a különféle kijelzőknek két darab DVI és egy mini HDMI kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik még az nVidia SLI csatolófelület sem, így igény esetén kiépíthető akár a kétutas grafikus konfiguráció is. A Sparkle GeForce GTX 560 Ti egy 4 + 1 fázisú tápellátással lett tervezve, a működéséhez szükséges plusz energiát pedig két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül nyeri.

Az újdonság felszereltségében természetesen megtalálható a teljes körű DirectX 11 és OpenGL 4.0 támogatás, amiket az nVidia már jól ismert CUDA, PureVideo HD, PhysX, valamint a 3D-s megjelenítésben segédkező 3D Vision Surround technológiája egészít ki. A Sparkle GeForce GTX 560 Ti várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.


A Sparkle bejelentette új GTX 560 Ti videokártyáját - 2. képA Sparkle bejelentette új GTX 560 Ti videokártyáját - 3. kép

2 hozzászólás

Vendég

8 éve, 9 hónapja és 16 napja

Bitang jó ez a kari,

válasz erre

skyman

9 éve, 4 hónapja és 6 napja

Nekem is ideje lenen már lassan videokarit cserélni
mondjuk valami hasonló már megfelelne

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gargameth profiljadrext0r_h profiljagery1113 profiljaWickedSick profiljaPajti24 profiljaRobi022 profiljaBvektor profilja