A Sony szerint a DualShock 4 az első tervek szerint az Xbox 360 kontrollerére hasonlított

2013. október 23.
1.8481
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Megdöbbentő hírek láttak napvilágot nemrégiben a DualShock 4 kontroller kapcsán, a Sony egyik munkatársa, név szerint Toshimasa Aoki - eskü, nem mi találjuk ki ezeket a neveket -, szerint ugyanis a PlayStation 4 irányítója az első tervek és dizájn-ötletek alapján az Xbox 360 vezérlőjére hasonlított.

Toshimasa szerint ugyanis több helyről - így fejlesztőktől és rajongóktól is - olyan visszajelzéseket kaptak a múltban, hogy az Xbox 360 kontrollere a D-Pad fölé csúsztatott baloldali analóg kar miatt sokkal kényelmesebb és precízebb például a lövöldözős játékok irányításakor.

A Sony állítólagosan olyannyira megfontolta ezt az észrevételt, hogy az első DualShock 4 prototípusok esetében a baloldali analóg kart ők is feljebb helyezték, de a tesztek bebizonyították, hogy az ő kontrollerformájukhoz és tradícióikhoz sokkal jobban illeszkednek a szimmetrikusan elhelyezett analóg karok, így egy egészen más irányban kezdték el forradalmasítani a DualShock 4-et. Jobban jártunk, mit gondoltok?
8 hozzászólás

totyak

11 éve, 4 hónapja

Nem sokat játszottam eddig egyik mostani konzollal sem, de nekem jobban kézre állt a PS3 irányítója. Attól később fájdult meg a kezem röhögő smiley

válasz erre

WillThaWheel

11 éve, 4 hónapja

Boxban az egyik a kontroller, ami jobb, valóban... Ps-el nekem nem olyan a játékélmény, mindig igazgatnom kell a kezemet a kontrollerén...Szerintem lehet jobb lett volna változtatni valamit, de már a befelé gömbölyödő stick is nagyon jó.

válasz erre

rDAVE

11 éve, 4 hónapja és 1 napja

Nem örültem volna, ha a PS4 kontrollere nagyon hasonlít a 360-hoz, nekem könnyebb a DS3 irányítása.

válasz erre

I3enG

11 éve, 4 hónapja és 1 napja

nekem nem a joystick elhelyezkedésével van a bajom, hanem gömbölyű felületével, meg azzal hogy pici a kontroller... de ezek mind javítva lettek ds4-gyel.

válasz erre

richie8

11 éve, 4 hónapja és 1 napja

Én is már teljesen hozzászoktam a PS1 után a formatervhez, jobb is hogy maradt így.

válasz erre

kpal

11 éve, 4 hónapja és 1 napja

ami jo azt ugy kell hagyni !

válasz erre

juhaszandor

11 éve, 4 hónapja és 1 napja

Szerintem se kell azt oda felpakolni. Eddig is működött a dolog, ezután is fog. Akik ps konzolokat használnak, azok már úgyis hozzászoktak ehhez.

válasz erre

bekdaniel

11 éve, 4 hónapja és 1 napja

Persze, hogy jobban. mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja