A Sony felvásárolja a Sucker Punch-ot

2011. augusztus 02.
2.3721
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Egy terjedelmes sajtóközlemény útján hozta nemrégiben tudtunkra a Sony Computer Entertainment, hogy szándékukban áll felvásárolni a méltán elismert, Washington székhelyű fejlesztővállalatot, amely többek között olyan hangzatos címeket farigcsált pályafutása során, mint a Sly Cooper és az inFAMOUS széria, melynek második része épp múlt hónapban adatott ki.

A japán cég tehát hamarosan zsebre vágja a Sucker Punch-ot, ám mint mindig, ez alkalommal is felvetődik a kérdés: ez a minőség javára vagy épp kárára lesz? Az idő erre is válasszal szolgál majd.

Sony-ék büszkén harangozták be, hogy a díjnyertes videojáték-fejlesztő vállalat, a Sucker Punch Productions záros határidőn belül az ő táborukat erősbíti majd. A bejelentésben olvashatjuk, hogy a két cég között már erős a kötelék, s mi tagadás, valóban régóta járnak már kéz a kézben. A 97-ben alapított cég beolvasztásáról Shuhei Yoshida, az SCE elnöke is szólt pár kedves szót:

"A Sucker Punch az ipar egyik legelismertebb fejlesztő stúdiója, és élveztük a 12 éve tartó kapcsolatot a céggel. Örömünkre szolgál, hogy végre hivatalosan is az SCE famíliában üdvözölhetjük őket."
1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 15 napja

Az sosem baj, ha egy nagy, erős cég áll az ember háta mögött, csak kérdés, hogy milyen megfontolásból. A Sucker Punch vajon pénzhiány miatt adta el magát, vagy fejlődni szerettek volna?

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja