A Skytex bemutatta új Skypad Alpha 2 táblagépét

2011. december 16.
3.2601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A hazánkban viszonylag még ismeretlen Skytex Technology is csatlakozott a tableteket felvonultató cégek táborához, ugyanis a napokban egy új fejlesztésű táblagépéről rántotta le a leplet.

A frissen beharangozott újdonság Skytex Skypad Alpha 2 típusjelzéssel fog megérkezni a boltok polcaira, és a piacon található legtöbb megoldáshoz hasonlóan, már a Google népszerű Android operációs rendszerének 2.3-as kiadását futtatja, de a gyártó elmondása szerint 2012 elejétől már frissíthető lesz Android 4.0 Ice Cream Sandwich-re is.

A Skytex Skypad Alpha 2 egy 7 inches szélesvásznú, ötpontos érintőkijelző köré épül, ami viszont sajnos csak a 800 X 480-as natív felbontással rendelkezik. A konfiguráció mobilitására nem lehet panasz, ugyanis mindössze 196,8 X 120,6 X 12,5 milliméteres méretekkel dicsekedhet, a súlyáról azonban a gyártó nem közölt részleteket. Az új táblagép borítása alatt egy 1,2 GHz-es frekvenciára hangolt ARM Cortex A8-as központi feldolgozó teljesít szolgálatot, ami mellé egy 512 MB RAM-mal telepített memóriarendszert társítottak a mérnökök. A videorendszert a 3D-s képességekkel felruházott Mali 400-as grafikus processzor képezi, aminek köszönhetően már az 1080p felbontású HD videotartalmak lejátszása sem jelent semmiféle problémát.

Az adatok tárolásáról egy 4 GB-os NAND Flash háttértároló gondoskodik, de ez a kapacitás microSD kártya segítségével akár 32 GB-tal is tovább növelhető. A felszereltségben természetesen szerepel még a már jól megszokott, frontrészen kialakított webkamera VGA felbontású változata, az előbb említett Secure Digital kártyaolvasó, és a 802.11b/g/n szabványok kezelésére alkalmas WiFi modul. A külső részen található egy mini USB 2.0 port, egy standard méretű HDMI 1.4 kimenet, valamint a fejhallgató sztereó csatlakozója. Az energiaellátásról egy 3000 mAh teljesítményű Lithium-Polymer akkumulátor gondoskodik, viszont az üzemidejére egyelőre sajnos nem derült fény. Az új Skytex Skypad Alpha 2 megjelenésére december 20-án számíthatunk, az árcéduláján pedig 189 dollár körüli összeg lesz feltüntetve.
3 hozzászólás

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 26 napja

a zte 9 tol csak aksiban jobb, 3g. viszonr nincs benne.

válasz erre

Vendég

13 éve, 4 hónapja és 26 napja

a zte 9 tol csak aksiban jobb, 3g. viszonr nincs benne.

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 4 hónapja és 26 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja