A Silicon Power bejelentette új Velox V70 SSD tárolóit

2012. július 21.
1.8451
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A memóriarendszerekre és flash alapú adattárolókra szakosodott Silicon Power az elmúlt napok folyamán bejelentette a legfrissebb fejlesztésű, Silicon Power Velox V70 névre keresztelt szilárdtest-meghajtóit (SSD).

A gyártó frissen bemutatkozó szériája jelenleg négy tagot foglal magába, amik lényegében azonos paraméterekkel rendelkeznek, egyedüli különbséget mindössze a tárolókapacitásuk, illetve csekély mértékben a teljesítményük jelenti. A szóban forgó háttértárolók a már megszokottnak mondható 2,5 inches kialakítással lettek tervezve (100 X 69,8 X 9,4 milliméter), vagyis nemcsak az asztali PC-kbe, hanem a hordozható gépekbe telepítve is munkára foghatóak.

A meghajtók a számítógépek 6 Gb/s-os adatátviteli tempóra képes SATA 3.0 interfészéhez lettek tervezve, de természetesen visszafelé kompatibilisek a korábbi SATA I és SATA II portokkal rendelkező konfigurációkkal is. Az SSD tárolók egységesen a fürge toggle/synchronous NAND flash memóriamodulokból épülnek fel, amik mellé a SandForce SF-2281-es vezérlőchipet társítottak a tervezők. A bemutatkozó széria tagjai változattól függően 60 GB, 120 GB, 240 GB, vagy 480 GB adatot képesek eltárolni.

Az új adattárolók legfürgébb modellje nem kevesebb mint 557 MB/s-os szekvenciális olvasási, valamint 507 MB/s-os szekvenciális írási teljesítményt képes felmutatni, míg a 4 kB-os blokkok véletlenszerű írása esetén sebessége elérheti akár a 86.000 IOPS-t is.

Az újdonságokra három év garanciát vállal a gyártó, viszont az SSD-k MTBF (üzemidő meghibásodás előtt) értékeit egyelőre sajnos homály fedi. A felszereltségek listájáról persze nem hiányzik a jól megszokott S.M.A.R.T., TRIM, Garbage Collection, NCQ és RAID rendszerek támogatása sem. Az új Silicon Power Velox V70-es szilárdtest-meghajtók várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt információt.
6 hozzászólás

Raiden

12 éve, 8 hónapja és 12 napja

A sebességi adatok meg önmagukért beszélnek,nem is tudom elképzelni sem mennyi idő lehet feltenni egy os-t egy olyan konfiggal amiben ezek a "részegységek".

válasz erre

Raiden

12 éve, 8 hónapja és 12 napja

Én nagyon kedvelem a szálcsiszolt alut,mert egyszerű és ízléses de mikor már a kerítés is abból van,unalmas.Ezt a cuccot meg valószínűleg plexis házakhoz álmodták meg.De mostanában a házak is mattfekete szálcsiszolt aluból vannak...röhögő smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 8 hónapja és 12 napja

RED írta:
Nem, 2,5-es belső. mosolygó smiley
Marha jól néz ki, azthittem ilyen asztalra letevős.mosolygó smiley

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

12 éve, 8 hónapja és 12 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

12 éve, 8 hónapja és 12 napja

Ez külső meghajtó?

válasz erre

Vendég

12 éve, 8 hónapja és 12 napja

Biztos nagyon drága lesz pedig már nagyon le kéne ilyenekre cserélni a háttértáramat...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja