A Shuttle piacra dobta XS35-ös nettop PC-jét

2010. augusztus 15.
2.8101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Shuttle Computer a napokban hivatalosan is bejelentette, hogy piacra dobja az év elején már bemutatott, Shuttle XS35 típusjelzéssel ellátott nettop számítógépét.

A frissen megjelent asztali gép különlegessége, hogy az Intel dupla magos Atom processzorát már az nVidia legújabb generációs ION 2 platformjával társították a mérnökök. A mini PC a gyártó barebone rendszerei közé tartozik, vagyis a gépet háttértároló, rendszermemória és operációs rendszer nélkül szállítják, így ezek beszerzése és telepítése a felhasználó feladata marad.

A konfiguráció elhelyezése nem jelenthet különösebb problémát, ugyanis mindössze 252 X 154 X 33 milliméteres méretekkel büszkélkedhet. A Shuttle XS35 az Intel NM10 Express chipkészlet köré épül, és a fent említett Intel központi feldolgozó 1,66GHz-es Atom D510-es változatával van felvértezve. A rendszermemóriát egy darab DDR2-es aljzatba lehet telepíteni, ami maximális kiépítésben 2GB 800MHz-es RAM-ot képes kezelni, a képi megjelenítésért pedig az nVidia GT218-as grafikus processzor felel, aminek köszönhetően a rendszer könnyedén megbirkózik az olyan nagyobb erőforrást igénylő feladatokkal is, mint például az 1080p felbontású HD videotartalmak lejátszása.

Adattárolónak egy darab 2,5 inches hagyományos merevlemezt vagy szilárdtest-meghajtót (SSD) lehet beépíteni, de a konfigurációban helyet kapott még egy alacsony kialakítású DVD Super Multi optikai meghajtó is. A mini számítógép felszereltségéből természetesen nem hiányzik a beépített Ethernet vezérlő, a 802.11b/g/n rendszerű WiFi modul, és a HD audiorendszer sem. A külső részen található egy több formátumot kezelő kártyaolvasó, egy D-Sub VGA és egy HDMI kimenet, öt darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az előbb említett hangkártya fejhallgató és mikrofon csatlakozója. A Shuttle XS35 szállítását már megkezdte a gyártó, de meglepő módon az áráról semmiféle információt nem közölt, viszont egyes források szerint 320 euró körüli összegért lesz beszerezhető.


A Shuttle piacra dobta XS35-ös nettop PC-jét - 2. kép



A Shuttle piacra dobta XS35-ös nettop PC-jét - 3. kép

nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja