A Shuttle bejelentette új XS36V mini PC-jét

2012. május 04.
1.5981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A kisméretű PC-iről ismert Shuttle Computer a tegnapi napon bejelentette, hogy újabb mini géppel gazdagodott a termékkínálata.

A frissen beharangozott újdonság a boltok polcaira Shuttle Barebone XS36V típusjelzéssel fog megjelenni, és a vállalat elsősorban azokat a felhasználókat célozza meg vele, akik a csendes PC-ket favorizálják, de emellett még kiválóan alkalmas a különféle automatizálási, vezérlési, illetve POI/POS feladatkörökben való használatra is. Ahogy azt már az elnevezése is mutatja, az új termék lényegében egy barebone rendszer, vagyis a számítógépet a gyártó rendszermemória, háttértároló, processzor és operációs rendszer nélkül szállítja, így ezek beszerzése és telepítése a felhasználó feladata marad.

A konfiguráció helyigényére nem lehet panasz, ugyanis mindössze 220 X 160 X 36 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, vagyis alig 1,15 literes térfogattal rendelkezik. A Shuttle Barebone XS36V egy Intel NM10 Express chipkészlettel épített alaplappal van szerelve, amibe az Intel dupla magos, 2,13 GHz-es Atom D2700-as központi feldolgozóját installálták a mérnökök. A rendszermemóriát két darab SO-DIMM aljzatba lehet telepíteni, így maximálisan 4 GB DDR3 RAM használható. A képi megjelenítésért az Atom CPU-ba integrált, 640 MHz-es Intel GMA 3650-es grafikus chip felel, míg adattárolóknak egy 2,5 inches hagyományos merevlemez, vagy szilárdtest-meghajtó kerülhet beépítésre.

A számítógép felszereltségéből persze nem hiányzik a már jól megszokott Gigabit Ethernet kontroller, a HD audiorendszer, a kártyaolvasó, valamint a 802.11b/g/n szabványokat ismerő WiFi modul sem. A gép külső részén található egy HDMI 1.3, egy hagyományos D-Sub VGA és egy DVI-D videokimenet, egy RJ-45 LAN, öt darab USB 2.0, két darab RS-232 soros, valamint az előbb említett hangkártya fejhallgató és mikrofon csatlakozói.

A beépített konfiguráció energiaellátásáért egy 40 wattos külső tápegység felel, a megfelelő üzemi hőfokot pedig egy passzív kialakítású hűtőrendszer garantálja. Az új Shuttle Barebone XS36V már megrendelhető a gyártó hivatalos honlapjáról 199 eurós áron.
2 hozzászólás

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 27 napja

Főleg 200 euroért. Nagyon baráti.

válasz erre

skyman

12 éve, 11 hónapja és 27 napja

Akinek ilyen kell annak tökéletes ez a PC.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja