A Sega Pass feltörése 1.3 millió account-ot követelt

2011. június 20.
2.2371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Senki sem tudja, mire vélhető ez a hackelődömping; nem kizárt, hogy egy újonnan nyitott "nyári napközis hacker táborban" zajlanak a különböző energialekötő foglalkozások.

Ki tudja... Három napja a Sega Pass is letörten beállhatott a meghackkelt szolgáltatások sorába, a vállalatot azonban látszólag nem viselte meg az eset, annak ellenére, hogy kilincsre aggatták az "illetéktelen behatolás történt" táblácskát. A mai napon ráadásul fény derült a drasztikus és elrettentő számokra is, amelyek semmiképp sem hízelgők a vállalatra nézve.

Amikor megtörtént a tragédia, a Sega rögvest pitstop-ba kormányozta szolgáltatását, majd egy email-ben értesítették a felhasználókat a támadásról, illetőleg arról, hogy a behatolók számos email címet, születési dátumot és password-öt megkaparintottak.

Mára kiderült az is, pontosan milyen drasztikus számokról is van szó: a Sega rávilágított, hogy mintegy 1.3 millió felhasználó (fentebb említett) adatait csapolták meg a támadók.

"Rendkívül sajnáljuk az ügyfeleinknek okozott károkat" - mondta ma a Sega szóvívője, Yoko Nagasawa. - "Szeretnénk tovább erősíteni a biztonsági rendszerünket.

A LulSec hackerbagázs ezúttal nem vállalt felelősséget - olyannyira nem, hogy még fel is ajánlották segítségüket a cégnek abban, hogy megtalálják az elkövetőket.

"Imádjuk a Dreamcast-et" - írták a Twitteren. - "A fickóknak végük.
1 hozzászólás

Vendég

13 éve, 11 hónapja és 10 napja

ezt a hírt már lehoztátok pár napja...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profilja