A Seagate piacra dobta új 4 TB-os merevlemezét

2013. április 04.
1.4591
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Seagate a napokban bejelentette, hogy megkezdi szállítását a legfrissebb fejlesztésű, 4 TB tárolókapacitású merevlemezének.

A vállalat Barracuda 7200.15 szériájába sorolt újdonság különlegessége, hogy az említett 4000 GB-os formázatlan kapacitást négy darab lemez tányér alkalmazásával érték el a mérnökök, vagyis az új merevlemez tányéronként 1 TB-os adatsűrűséget kínál. A meghajtó a 6 Gb/s-os SATA 3.0 interfészhez lett tervezve, de természetesen visszafelé kompatibilis a korábbi SATA rendszerekkel is.

A Seagate 4 TB-os merevlemeze a 7200-as percenkénti fordulaton végzi feladatát, méghozzá nyolc darab fej és egy 64 MB-os gyorsítótár segítségével, ráadásul a gyártó adatai szerint az adattároló 146 MB/s-os adatátviteli sebességet képes felmutatni. A szóban forgó HDD OEM kiszerelésben (vagyis csak maga a meghajtó) 190 dolláros árcédulával fog megjelenni, míg a kábeleket és dokumentációt is tartalmazó dobozos változat 212 dollár ellenében lesz beszerezhető. A tányéronkénti 1 TB-os adatsűrűséget garantáló technológiával a gyártónak a közeljövőben lehetősége lesz az öt darab tányérral szerelt, 5 TB kapacitású HDD-k gyártására is.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 11 hónapja és 7 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja