A Sapphire bejelentette új Pure Platinum A55V alaplapját

2012. március 28.
1.4401
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices Radeon grafikus gyorsítókra szakosodott Sapphire Technology az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy ezúttal egy új fejlesztésű alaplappal gazdagodott a termékkínálata.

A frissen beharangozott újdonság standard ATX formátummal lett tervezve, az üzletek kínálatában pedig Sapphire Pure Platinum A55V típusjelzéssel fog felbukkanni (PT-A8A55V gyári modellszám). Ahogy azt már az elnevezése is sugallja, az alaplap az AMD A55-ös chipkészlet köré lett építve, vagyis az AMD FM1 tokozású A és E szériás APU-k (Accelerated Processing Unit) fogadására van felkészítve.

Az új Sapphire Pure Platinum A55V természetesen gond nélkül kezeli az előbb említett APU-k integrált Radeon HD GPU-ját, azonban ha a felhasználó nagyobb teljesítményű grafikus gyorsítót szeretne használni, akkor a kínálatban szerepel még egy 16X-os PCI Express 2.0 slot is. Az esetleges további bővítőkártyák részére három darab hagyományos PCI, valamint két darab 1X-es PCI Express foglalat áll rendelkezésre, a rendszermemóriát pedig négy darab DDR3-as aljzatba lehet telepíteni, amik maximálisan 16 GB RAM-ot képesek kezelni, akár az 1600 MHz-es frekvencia felett is.

Az optikai meghajtóknak, merevlemezeknek és szilárdtest-meghajtóknak hat darab SATA II port kínál csatlakozási lehetőséget, amik mellé RAID 0, 1 és 10 támogatás is társul. Az alaplap felszereltségéből persze nem hiányzik a már jól megszokott Gigabit Ethernet kontroller, és az 5.1 csatornás HD audiorendszer sem.

A hátlapi I/O panelen egy kombinált PS/2 billentyűzet/egér konnektor, egy hagyományos D-Sub VGA, egy HDMI és egy Single-Link DVI kimenet, egy RJ-45 LAN, négy darab USB 2.0, két darab legújabb generációs USB 3.0, valamint az előbb említett integrált hangkártya csatlakozói sorakoznak fel.

Az fent említett FM1 Socket energiaellátását egy hatfázisú VRM rendszer biztosítja. Az új Sapphire Pure Platinum A55V megjelenésére az elkövetkező hetekben számíthatunk, azonban az árára egyelőre sajnos nem derült fény.

A Sapphire bejelentette új Pure Platinum A55V alaplapját - 2. kép

1 hozzászólás

totyak

7 éve, 9 hónapja és 2 napja

Jó tudni, hogy a sapphire nem csak vga-kban utazik. Ott találkozik az ember a legtöbbet ezzel a márkával.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaWickedSick profiljadarkomen profiljaiPet profiljarDAVE profiljaSándorkolbász profilja