A Rugged Notebooks bemutatta új Eagle noteszgépét

2010. október 14.
1.9481
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A strapabíró hordozható gépekre szakosodott Rugged Notebooks (RNB) az elmúlt napokban bejelentette, hogy egy új fejlesztésű laptoppal bővítette ki a termékpalettáját.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság az Intel rendszerére épül, a boltok polcain pedig RNB Eagle típusjelzéssel fog megjelenni, és a szívósságát bizonyítja, hogy teljes mértékben megfelel a szigorú MIL-STD-810F előírásnak is. A gép 352 X 256 X 37 - 41 milliméteres méretekkel rendelkezik, ami mellé 2,5 kilogrammos tömeg párosul.

A rendszer egy 14,1 inches szélesvásznú kijelzővel van felszerelve, ami 1280 X 800-as (WXGA) és 1440 X 900-as (WXGA+) felbontású változatban áll a felhasználó rendelkezésére. A képernyő keretébe igény esetén egy 1,3M pixeles webkamera, valamint egy mikrofon kerülhet beépítésre. Az új RNB Eagle az Intel GM45 Express + ICH9M chipkészlet páros köré épül, és alapesetben az Intel 2,00GHz-es Pentium Dual Core központi feldolgozójával van felvértezve, de az opciók között szerepelnek az erőteljesebb Core 2 Duo modellek is. A DDR2-es memóriarendszer maximális kiépítésben 8GB 800MHz-es RAM-ot tartalmazhat, a képi megjelenítésért pedig az integrált Intel Graphics Media Accelerator X4500-as grafikus processzor felel.

Az adattárolók kínálatában hagyományos merevlemezek 500GB-os, míg szilárdtest-meghajtók (SSD) 256GB-os tárolókapacitásig képviseltetik magukat, de a konfigurációból természetesen nem hiányzik a DVD Super Multi optikai meghajtó sem. A különféle hálózatokhoz való kapcsolódást egy Gigabit Ethernet vezérlő, egy 56k modem, és egy 802.11a/b/g/n rendszerű WiFi garantálja, de a kommunikációs felszereltséget a cég kiegészítheti még egy Bluetooth 2.1 + EDR adapterrel, egy 3G modemmel, egy WiMAX és egy GPS egységgel is. A noteszgép külső részén található egy dokkoló port, egy PCMCIA Type II és egy Smart Card slot, egy több formátumot kezelő kártyaolvasó (SD, MMC, MS, MS PRO), egy D-Sub VGA és egy HDMI kimenet, egy RS-232 soros, négy darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN és egy RJ-11 modem, valamint az integrált HD audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója.

A gépet egy előtelepített Microsoft Windows XP Professional operációs rendszerrel (Windows 7 licenc downgrade opcióval), és egy hatcellás Lithium-Ion akkumulátorral szállítja a cég, ami a hivatalos adatok szerint négy óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új RNB Eagle már megrendelhető a gyártó honlapjáról 1695$-os indulóáron.
1 hozzászólás

totyak

14 éve, 8 hónapja és 5 napja

Meglepően drága. Gondolom ez a strapabíró kivitelezésnek köszönhető, mert egyébként gyengécske belseje van. Arra máig nem jöttem rá, hogy miért is kell strapabíró notit gyártani. Gondolom senki nem dobálja a gépét, balesetek meg akármikor előfordulhatnak.

válasz erre
 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja