A Ricoh bemutatta új FB19M alaplapját

2012. május 02.
1.3791
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A Ricoh Japan a napokban bejelentette, hogy ezúttal egy új fejlesztésű alaplappal bővítette ki a termékkínálatát.

A frissen beharangozott újdonság microATX formátummal lett tervezve, a boltok polcaira pedig Ricoh FB19M típusjelzéssel fog megérkezni. A vállalat új alaplapja az Intel HM76-os chipkészlet köré építkezik, központi feldolgozók közül pedig a PGA988 tokozású Intel Ivy Bridge, valamint Sandy Bridge mobil CPU-k fogadására van felkészítve, egészen az 55 wattos TDP értékkel rendelkező modellekig. A most bemutatkozó alaplappal a gyártó elsősorban az ipari PC-k, illetve a beágyazott rendszerek szegmensét célozza meg.

A Ricoh FB19M természetesen minden gond nélkül kezeli az Intel processzorok integrált grafikus feldolgozóját, azonban a nagyobb teljesítményű diszkrét videokártyáknak rendelkezésre áll még egy 16X-os PCI Express 3.0 slot is. A további bővítőkártyák részére a nyomtatott áramkör fel van szerelve egy 1X-es PCI Express 2.0, és két darab 8X-os PCI Express 2.0 foglalattal, a rendszermemória pedig két darab teljes méretű DIMM aljzatba telepíthető. Az optikai meghajtóknak, merevlemezeknek és szilárdtest-meghajtóknak hat darab 6 Gb/s-os SATA 3.0, valamint két darab SATA II port biztosít csatlakozási lehetőséget.

Az alaplap felszereltségéből persze nem hiányzik a már megszokott Gigabit Ethernet vezérlő dupla kiépítésű változata, illetve a kétcsatornás HD audiorendszer sem. A hátlapi I/O panel választékában szerepel egy hagyományos D-Sub VGA, egy DVI és egy LVDS videokimenet, két darab soros RS-232, két darab legújabb generációs USB 3.0, négy darab USB 2.0, és két darab RJ-45 LAN csatlakozó, valamint az előbb említett hangkártya ki- és bemenetei. Az új Ricoh FB19M várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt semmiféle információt.
1 hozzászólás

totyak

11 éve, 6 hónapja és 25 napja

Ilyenkor látom igazán, hogy mennyire elszáll az idő egy-egy technológia felett. Ez a hír több, mint egy éves és már akkor volt USB 3 port a lapon, nekem meg csak sima 2-es van, pedig alig több, mint 2 éves a lapom.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Dav2377 profiljamarco profilja