A Rain Computers bemutatta új Event A2 PC-jét

2012. augusztus 09.
1.7991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az audio, video és grafikus munkaállomásairól ismert Rain Computers bejelentette, hogy egy új fejlesztésű asztali számítógéppel bővült a termékkínálata.

A frissen reflektorfénybe állított újdonság lényegében a gyártó korábbi, audiomunkálatokra kihegyezett Event rendszerének a frissített variánsa, ami az üzletek kínálatában immár Rain Event A2 típusjelzéssel fog felbukkanni. A konfiguráció helyigényére nem lehet panasz, ugyanis mindössze 309 X 264 X 99 milliméteres méretekkel dicsekedhet, ami mellé alig 1,76 kilogrammos tömeg párosul.

A számítógépet a vállalat alapesetben az Advanced Micro Devices Llano APU (Accelerated Processing Unit) dupla magos, 2,5 GHz-es példányával kínálja, de a felhozatalban szerepel az erőteljesebb, 2,6 GHz-re hangolt négymagos megoldás is, melléjük pedig egy 4 GB 1600 MHz-es RAM-mal feltöltött DDR3-as memóriarendszer csatlakozik, ami szükség esetén akár 32 GB-ig is tovább bővíthető.

A képi megjelenítésről az APU-k AMD Radeon HD 6410-es vagy Radeon HD 6530-as grafikus chipje gondoskodik, amiknek köszönhetően a PC már rendelkezik teljes körű Universal Video Decoder 3 és DirectX 11 támogatással is. A nagyobb teljesítményt kínáló diszkrét videokártyáknak rendelkezésre áll egy 16X-os PCI Express 2.0 slot is, azonban a számítógépház apró mérete miatt kizárólag csak az alacsony profillal tervezett modellek beépítése lehetséges.

Az adattárolók választékában hagyományos merevlemezek 500 GB-tól 2 TB-os, szilárdtest-meghajtók pedig 240 GB-os és 480 GB-os kapacitással képviseltetik magukat, optikai meghajtónak pedig egy DVD +/- RW vagy egy DVD Super Multi /Blu-ray egység kerülhet beépítésre. A számítógép felszereltségéből természetesen nem hiányzik a Gigabit Ethernet vezérlő, illetve a 7.1 csatornás HD audiorendszer sem.

A csatlakozók kínálatában többek között szerepel egy HDMI és egy DVI videokimenet, négy darab USB 2.0, négy darab legújabb generációs USB 3.0, egy RJ-45 LAN, valamint az előbb említett integrált hangkártya csatlakozói.

A konfigurációt egy előtelepített, audio és videomunkálatokra módosított Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel (64 bites), és egy USB-s billentyűzet és egér párossal szállítja a cég. A most bemutatkozó Rain Event A2 már megrendelhető a gyártó hivatalos honlapjáról 799 dolláros indulóáron.

A Rain Computers bemutatta új Event A2 PC-jét - 2. kép

1 hozzászólás

totyak

11 éve, 7 hónapja és 19 napja

Kíváncsi lennék egy ilyen mennyit fogyaszt, meg mennyire zajos működés közben. HTPC-nek gondolom bajosan lehetne használni.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljasad56guy profilja