A QUBE még idén megjelenik a Steam-en

2011. szeptember 04.
2.3981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Amint egy 3D-s mászkálós logikai játékról esik szó, hajlamosak vagyunk rögvest a Portal-ra aszociálni, illetve ahhoz mérni a látottakat.

Kétség sem fér hozzá, hogy napjainkban bizony a Valve büszkesége ül a műfaj trónján, ez esetben azonban mégis ildomos lenne eltekinteni a párhuzamok keresésétől. A QUBE (Quick Understanding of Extursion Block) egy indie csapat agyszüleménye, és a maga nemében egyedülálló vonásokkal bír a puzzle játékok terén. Erről a lent látható videó is tanúbizonyságot tesz - ha még nem találkoztatok volna vele.

A Toxic Games QUBE-jában egy különleges kesztyűvel felvértezve kell helyiségről-helyiségre járkálva gyógyírt találnunk az elébünk gördülő logikai feladványokra. A csapat 2009 óta csettintgeti ostorát a project felett, csakhogy időközben az kinőtte "egyetemi project" titulusát, és számos kíváncsi tekintetet tapasztott magára a gamerek köreiből. Ugyan az alkotók egyike sem volt jártas a programozás művészetéhez, ám a UDK (Unreal Developement Kit) közbenjárásával képesek voltak egy ígéretes játékot összehozni.

A Toxic Games a Facebook-on hagyta jóvá, hogy CUBE nevű üdvöskéjük még 2011 folyamán elérhető lesz a PC-sek számára a Steam-en keresztül - továbbá, hogy később a MAC felületet is megtisztelik produktumukkal. A konzolosok nagy örömére a fiúknak szándékukban áll hálójukat az Xbox LIVE Arcade-ra és a PlayStation Network-re is kivetni.

#tv#
1 hozzászólás

Shade

13 éve, 8 hónapja és 18 napja

Érdekes cuccos lesz, egy ideje már figyelem az UDK oldalán, le is lehet tölteni kipróbálásra. De nem teljes gondolom.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja