A PowerColor bemutatta új PCS+ HD7850 gyorsítóját

2012. április 07.
1.8411
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A TUL Corporation égisze alatt tevékenykedő PowerColor az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy egy új fejlesztésű grafikus vezérlővel bővítette ki a termékpalettáját.

A frissen bemutatott videokártya az Advanced Micro Devices Radeon HD 7850-es modelljére építkezik, a boltok polcaira pedig PowerColor PCS+ HD7850 típusjelzéssel fog megérkezni. Az újdonság már egy megerősített, digitális tápellátással lett tervezve, és ahogy azt már a PCS szériától megszokhattuk, a hűtéséről is egy egyedi fejlesztésű megoldás gondoskodik.

A PowerColor PCS+ HD7850 a 28 nanométeres technológiával született, GCN architektúrára épülő Pitcairn grafikus feldolgozóval van felvértezve, ami 1024 darab Stream processzort magába foglaló 16 CU-t (Compute Units), és 64 darab textúrázó egységet tartalmaz, a 256 bites adatsínen keresztül pedig 2048 MB GDDR5 VRAM-ot képes elérni. Az új videokártya órajelei már búcsút intettek az AMD által meghatározott referenciaértékeknek, ugyanis a GPU sebességét 860 MHz-ről 1000 MHz-re hangolták át a mérnökök, a fent említett 256 bites GDDR5 memóriarendszere pedig az előírt 1200 MHz-es valós frekvencia helyett immár 1225 MHz-en üzemel, ami 4900 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A nyomtatott áramkör végén felsorakozó portok választékában szerepel egy Dual-Link DVI-I, egy Single-Link DVI-D, egy HDMI 1.4a, valamint két darab mini DisplayPort 1.2 kimenet, a mellettük elhelyezkedő AMD CrossFireX csatolófelületének köszönhetően pedig igény esetén minden gond nélkül kiépíthető akár a kétutas grafikus konfiguráció is. A működéshez szükséges plusz energiát egy hattűs PCI Express tápcsatlakozó biztosítja.

Ahogy az egy korszerű gyorsítótól elvárható, természetesen ezúttal is rendelkezésre áll a teljes körű DirectX 11.1, OpenGL 4.2 és OpenCL támogatás is, de a felsorolást az Advanced Micro Devices már jól megszokott Stream, Eyefinity, AMD PowerPlay, AMD PowerTune, a térhatású megjelenítésben segédkező HD3D, valamint a legújabb fejlesztésű AMD ZeroCore Power technológiája teszi teljessé. Az új PowerColor PCS+ HD7850 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt semmiféle információt.

A PowerColor bemutatta új PCS+ HD7850 gyorsítóját - 2. kép

3 hozzászólás

Vendég

13 éve, 3 napja

De elfogadnék egy ilyet

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

13 éve, 4 napja

[Tiltott felhasználó!]

Shade

13 éve, 4 napja

Aztaa, szinte görbíti a teret maga körül, elfogadnám! :X

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaXTomiX0029 profilja