A PowerColor bejelentette új PCS++ HD6950 gyorsítóját

2011. január 21.
2.3711
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos videokártya partnereként ismert PowerColor bejelentette, hogy egy új fejlesztésű grafikus vezérlővel gazdagodott a termékpalettája.

A frissen reflektorfénybe állított gyorsító az AMD új Radeon HD 6950-es modelljére épül, az üzletek kínálatában pedig PowerColor PCS++ HD6950 típusjelzéssel fog felbukkanni. Az újdonság hűtéséről egy egyedi fejlesztésű, dupla kártyahelyet elfoglaló rendszer gondoskodik, ami két darab 92 milliméteres, extra csendes ventilátorral van ellátva.

A PowerColor PCS++ HD6950 nyomtatott áramkörén a 40 nm-es gyártástechnológiával előállított, Cayman névre keresztelt grafikus feldolgozó található, ami 1408 darab Stream processzort és 88 darab textúrázó egységet tartalmaz, a 256 bites adatsínen keresztül pedig 2048MB GDDR5 videomemóriát képes elérni. A videokártya különlegessége, hogy a gyártó két BIOS-szal látta el, amik közül az alapértelmezett a GPU sebességét 880 MHz-re szabályozza be, míg az előbb említett 256 bites GDDR5 memóriarendszer az 1250MHz-es valós frekvencián üzemel, ami 5000MHz-es effektív teljesítményt eredményez. A másodlagos BIOS úgynevezett biztonsági funkciót lát el, ugyanis aktiválásakor az előbb említett grafikus processzor órajelét visszaállítja alapértelmezettre, vagyis 800 MHz-re.

A különféle kijelzőknek egy HDMI 1.4a, két darab DVI és két darab DisplayPort 1.2 kimenet biztosít csatlakozási lehetőséget, de a nyomtatott áramkörről persze nem hiányzik a CrossFireX csatolófelület sem, így igény esetén könnyedén kiépíthető akár a többkártyás grafikus konfiguráció is. A működéshez szükséges plusz energiát két darab hattűs PCI Express tápcsatlakozó szolgáltatja.

Az új gyorsítókártya természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11, OpenGL 4.1 és OpenCL támogatással, amiket az Advanced Micro Devices harmadik generációs Unified Video Decoder (UVD 3), az Eyefinity, az ATI Avivo HD, a PowerTune, a Stream, valamint a legfrissebb fejlesztésű HD3D (3D-s Blu-ray, játék és alkalmazás támogatás) technológiája egészít ki. A dobozban a PowerColor mellékeli még a Call of Duty: Modern Warfare 2 játék teljes értékű változatát is. Az új PowerColor PCS++ HD6950 várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre sajnos nem közölt részleteket.


A PowerColor bejelentette új PCS++ HD6950 gyorsítóját - 2. kép

1 hozzászólás

Hori a (hun)

14 éve, 3 hónapja és 27 napja

Ha a cod6ot adják hozzá, akkor vajon miért autós kép van a dobozán?röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaBotyi profiljarDAVE profilja