A PowerColor bejelentette HD 7970-es gyorsítóját

2012. január 15.
1.6071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Advanced Micro Devices kizárólagos videokártya partnereként ismert PowerColor az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy újabb taggal gazdagodott a grafikus gyorsítóinak termékkínálata.

Ahogy az könnyedén kitalálható, a frissen beharangozott újdonság az AMD nemrég bemutatkozó Radeon HD 7970-es modelljére épül, a boltok polcaira pedig PowerColor HD7970 3GB típusjelzéssel fog megérkezni. A kártya felépítése tökéletesen megegyezik az AMD referencia modellével, és a hűtéséről is a dupla kártyahelyet elfoglaló standard AMD megoldás gondoskodik.

A PowerColor HD7970 3GB 28 nanométeres gyártástechnológiával született Tahiti XT grafikus feldolgozója 2048 darab Stream processzort magában foglaló 32 Computing Units-ot, 128 darab textúrázó, 128 darab Z/Stecil ROP és 32 Color ROP egységet tartalmaz, a 384 bites adatsínen keresztül pedig 3072 MB GDDR5 VRAM-ot képes elérni. A videokártya órajelei hűen követik az Advanced Micro Devices ajánlását, vagyis a GPU sebességét 925 MHz-re hangolták be a mérnökök, míg az előbb említett 384 bites GDDR5 memóriarendszer az 1375 MHz-es valós frekvencián üzemel, és ez 5500 MHz-es effektív teljesítményt eredményez.

A hátlapon található portok kiosztása is megegyezik az alapmodellnél látott sémával, vagyis a különféle kijelzőknek egy Dual-Link DVI-I, egy HDMI 1.4a, valamint két darab mini DisplayPort 1.2-es konnektor kínál csatlakozási lehetőséget, a nyomtatott áramkör AMD CrossFireX csatolófelületének köszönhetően pedig lehetőség van akár a többkártyás grafikus konfiguráció kiépítésére is. A működéshez szükséges plusz energiát egy nyolc- és egy hattűs PCI Express tápcsatlakozó biztosítja.

Az új gyorsító természetesen rendelkezik teljes körű DirectX 11.1, OpenGL 4.2 és OpenCL támogatással is, amiket az Advanced Micro Devices már jól megszokott Stream, Eyefinity, AMD PowerPlay, AMD PowerTune, a térhatású megjelenítést garantáló HD3D, valamint a legújabb fejlesztésű AMD ZeroCore Power technológiája egészít ki. Az új PowerColor HD7970 3GB várható megjelenési idejéről és áráról egyelőre nem érkezett információ.
4 hozzászólás

marco

13 éve, 3 hónapja és 26 napja

Vendég írta:
hat igen tulajdonkeppen csak arban van kulonbseg
Majdnem. Az Asus például (figyelsz Asus, nyelvcsapások onröhögő smiley) ad mellé tweak programot is!mosolygó smiley (nyelvcsapások off).

De alapvetően igazad van.

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 26 napja

hat igen tulajdonkeppen csak arban van kulonbseg

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 26 napja

Én a Clubnál lemaradtammosolygó smiley Azóta mindenki adogatja ki, annak meg megy le az áramosolygó smiley

válasz erre

Vendég

13 éve, 3 hónapja és 26 napja

Az a durva hogy lassan ideszokok hardverhíreket olvasni, előbb lehozzátok mint a hardveres oldalak!röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja