A Point of View bemutatta új GTX 680 EXO gyorsítóját

2012. május 18.
1.5431
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A tegnapi nap folyamán az nVidia GeForce grafikus vezérlőkre szakosodott Point of View egy új fejlesztésű videokártyájáról rántotta le a leplet, ami már az nVidia nagy teljesítményű GeForce GTX 680-as modelljére épül.

A gyártó szóban forgó vezérlője a boltok polcaira Point of View GeForce GTX 680 EXO Edition típusjelzéssel fog megérkezni, hűtéséről pedig egy az Arctic Cooling műhelyéből kikerült, tripla kártyahelyet elfoglaló megoldás gondoskodik. A három darab ventilátorral tervezett hűtőrendszert a vállalat mérnökei kiegészítették még egy a nyomtatott áramkör hátulsó felére igazított alumínium burkolattal is, ami tovább fokozza a hűtési teljesítményt.

A Point of View GeForce GTX 680 EXO Edition nyomtatott áramkörén a 28 nanométeres GK104-es grafikus processzor kapott helyet, aminek belsejében nem kevesebb mint 1536 darab CUDA feldolgozó sorakozik fel, a 2048 MB GDDR5 VRAM pedig egy 256 bites memóriainterfészen keresztül csatlakozik hozzá. A videokártya már gyárilag megemelt GPU órajellel fog felbukkanni az üzletek kínálatában, ugyanis a Kepler feldolgozó alapsebességét a mérnökök 1006 MHz-ről 1110 MHz-re hangolták át, így a boost maximum is 1176 MHz-re emelkedett, viszont az előbb említett 256 bites GDDR5 memóriarendszer továbbra is az előírt 6008 MHz-es effektív frekvencián üzemel (1502 MHz-es valós teljesítmény), ezzel 192 GB/s-os memória sávszélességet szolgáltatva.

A videokártya hátlapi paneljén két darab Dual-Link DVI, egy HDMI, valamint egy DisplayPort kimenet sorakozik fel, és persze a nyomtatott áramkörről ezúttal sem hiányzik a már jól megszokott nVidia SLI csatolófelület sem, így igény esetén akár a háromutas grafikus konfiguráció is könnyedén kiépíthető. A vezérlő a működéséhez szükséges plusz energiát egy hat- és egy nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón keresztül nyeri.

Egy korszerű gyorsítóhoz méltóan a felhozatalban természetesen szerepel a már elvárt DirectX 11, Shader Modell 5.0 és OpenGL 4.2 támogatás is, de a felsorolást az nVidia jól bevált PhysX, CUDA, a térhatású megjelenítést garantáló 3D Vision Surround, illetve a legfrissebb fejlesztésű TXAA élsimítás és Adaptive V-Sync technológiája teszi teljessé. Az új Point of View GeForce GTX 680 EXO Edition várható megjelenési idejéről és áráról a gyártó egyelőre nem közölt információt, de egyes források szerint az árcéduláján 500 - 549 euró körüli összeg lesz feltüntetve.
1 hozzászólás

totyak

7 éve, 3 hónapja és 4 napja

Egy ilyen komolyabb, 2Gb-os gamer kártyát már nem is a monitorral használnám, hanem HD TV-re kötném és úgy élvezném a látványt. Ezek már bírnák. A Mostani VGA nem csípi annyira a fullHD-t.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaWickedSick profiljamariano2020 profiljaImperator profilja