A PeeWee bemutatta új Power 2.0 netbookját

2010. december 03.
1.7331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A hazánkban viszonylag még ismeretlen PeeWee PC bejelentette, hogy egy új fejlesztésű netbookkal bővítette ki a termékkínálatát.
Advertisement

A frissen reflektorfénybe állított újdonság PeeWee Power 2.0 típusjelzéssel lett ellátva, és a gyártó kifejezetten a 3 és 12 év közötti gyerekek részére fejlesztette ki, így nem meglepő, hogy az ultrahordozható már megerősített szerkezettel dicsekedhet, aminek köszönhetően ellenáll a kisebb zuhanásoknak, a pornak, valamint a durvább bánásmódnak is.

Az új mini noteszgép hordozhatóságára nem lehet panasz, ugyanis mindössze 220,9 X 185 X 38 milliméteres méretekkel büszkélkedhet, ami mellé alig 1,3 kilogrammos tömeg párosul. A rendszer egy 8,9 inches szélesvásznú kijelzővel van tervezve, ami az 1024 X 600-as (WSVGA) natív felbontással rendelkezik. A képernyő keretéből természetesen nem hiányzik a ma már alapfelszereltségnek tekinthető webkamera VGA (0,3M pixel) felbontású változata, valamint a mikrofon sem.

A PeeWee Power 2.0 az Intel 945GSE chipkészlet köré épül, és az Intel kissé öreg, 1,6GHz-es Atom N270-es központi feldolgozójával van felvértezve, a DDR2-es memóriarendszere pedig alapesetben 1GB RAM-ot tartalmaz (2GB-ig bővíthető). A képi megjelenítésért az integrált Intel Graphics Media Accelerator 950-es chip felel, az adatok tárolásáról pedig egy 30GB-os hagyományos merevlemez gondoskodik.

A különféle hálózatokhoz való kapcsolódást egy 10/100-as Ethernet vezérlő, és egy 802.11b/g/n szabványú WiFi modul garantálja. A gép külső részén található egy SD és MMC formátumokra felkészített kártyaolvasó, egy hagyományos D-Sub VGA kimenet, két darab USB 2.0, egy RJ-45 LAN, valamint az integrált audiorendszer fejhallgató és mikrofon csatlakozója.

Az újdonságot alapesetben a Microsoft előtelepített Windows XP Home operációs rendszerével szállítja a cég, de az opciók között szerepel a Linux is. Az energiaellátásról egy négycellás Lithium-Ion akkumulátor gondoskodik, ami a hivatalos adatok szerint négy óra folyamatos üzemidőt képes biztosítani. Az új PeeWee Power 2.0 már megrendelhető a gyártó honlapjáról 450$-os indulóáron.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja