A Nokia kezébe kerül az Alcatel-Lucent

2015. április 16.
1.3911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A Nokia kapcsán sokan emlegetik még mindig a Microsoft féle felvásárlást, melynek következtében nem igazán maradt az okostelefonok közelébe a gyártó, de az N1 névre keresztelt táblagépük bejelentése után már tudni lehetett, hogy nem tettek le a hardveres jelenlétről.

Néhány napja kezdett el keringeni az a pletyka, mely szerint a Nokia felvásárlási ajánlatot tett az Alcatel-Lucent-nek, nemrég pedig hivatalos megérkezett a hivatalos megerősítés is. A bejelentés szerint 15.6 millió eurót fizet a finn vállalat, melyben az az érdekes, hogy ez az összeg nagyjából a kétszerese annak, amit korábban a Microsoft fizetett a vállalat telefonos részlegéért.

Ez a felvásárlás nem jelenti azt, hogy néhány hónapon belül újra Nokia okostelefonok lepik el a piacot, hiszen vélhetően nem ez volt a finnek elsődleges célja. Az Alcatel-Lucent komoly hálózati tudással és érdekeltséggel rendelkezik, valamint a szabadalmak terén is igencsak jól állnak. A folyamat persze nem zárult le rögtön a bejelentés után, hiszen rengeteg jogi macera van ilyenkor, így a folyamat csak 2016 első felében zárul majd le.
4 hozzászólás

totyak

9 éve, 9 hónapja és 11 napja

Ez olyan fura nekem, hogy egy cég vezetése alapból nem is gondol az eladásra, de egyszer csak jön egy ajánlat és lepacsiznak. Ezt nevezik talán visszautasíthatatlan ajánlatnak.

válasz erre

WarriorAutobot

9 éve, 9 hónapja és 11 napja

A Nokia is jó meg az Alcatel.
Együt nem lehet akkora melléfogás úgyhogy várjuk az új telefonokat. mosolygó smiley

válasz erre

kpal

9 éve, 9 hónapja és 11 napja

Nokia N-re februárba jött friss térkép , bár ezt nem tudom most kinek lehet kösszöni a Nokia vagy Ms.

válasz erre

petrovicsz

9 éve, 9 hónapja és 12 napja

Ooooo pedig már azt hittem hogy újra Nokia telóm lehet... szomorú smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profilja