A Nintendo kivonul a brazil piacról

2015. január 11.
1.7171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
Akinek jó memóriája van az emlékezhet arra, hogy már anno is volt téma az elektronikai eszközökre kivetett hatalmas adó Brazíliában mely miatt a játékkonzolok ára lényegében duplája a többi országhoz képest.

A PlayStation 4 közel 4000 brazil dollárért vásárolható meg, mely 1500 amerikai dollárnak felel meg. Az Xbox ONE ára érthetetlen okok végett 2200 brazil dollár ami átváltva 700 amerikai dollár.

A Wii U 2013-as piacra lépésekor az ára 1899 brazil dollár volt, ami akkor 830 amerikai dollárnak felelt meg. Azóta az ára már 700 amerikai dollár körül van.

A Nintendo úgy tűnik mostanra igencsak megunta ezt és bejelentették, hogy kivonulnak a brazil piacról.
A kivonuláshoz biztos hozzájátszik az is, hogy a Nintendo-nak nincs akkora piaci részesedése Brazíliában, hogy megérje maradni, ugyanis a Kotaku Brazil felmérései szerint a legkedveltebb játékkonzol az Xbox360.

A cég nem csak a hardver piacról fog kivonulni, hanem szoftvert sem fognak már árulni, tehát a már megvásárolt konzolok támogatása is megszűnik.

A Nintendo a bejelentésben hozzátette, hogy nem szeretnének végleg kivonulni, így ha megfelelő változások történnek akkor visszatérnek a brazil piacra.

Brazíliában már így is voltak tüntetések az elektronikai termékekre kivetett hatalmas adó miatt így nem kizárható, hogy ez a hír újabb tüntetéshullámot indíthat el.
3 hozzászólás

totyak

10 éve, 25 napja

Kemény világ van a braziloknál. Jobban járnak, ha megrendelik USA-ból, vagy más környező országból.

válasz erre

Tommy

10 éve, 25 napja

Azért ez ilyen körülmények között nem meglepő. Nálunk is rengeteg értelmetlen adó van, ami terheli a műszaki cikkeket, de úgy tűnik van ország, ami még ezen is túltesz!

válasz erre

kpal

10 éve, 25 napja

Sokaknak nem telik ott rá örülnek ha megélnek , érhető is a ez a lépésük.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljamarco profiljaGargameth profiljamarco profilja